varaždinske toplice

Foto - Održana završna konferencija opremanja Spinalnog centra: Idući tjedan slijedi otvorenje

Izgradnjom i opremanjem ovog objekta površine 6,7 tisuća metara kvadratnih te kapaciteta 80 kreveta, rekao je ravnatelj Specijalne bolnice Denis Kovačić, Spinalni centar smjestio se na listu namodernijih rehabilitacijskih centara...
Objavljeno: 29.08.2023. 12:31

Zadnja izmjena: 29.08.2023. 12:37

U Varaždinskim Toplicama danas je održana završna konferencija projekta "Izgradnja i opremanje nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine Specijalne bolnice Varaždinske Toplice".

Kako je pritom rečeno, svrha ovog projekta je povećanje dostupnosti i kvalitete pružanja sveobuhvatne pomoći za pacijente s teškim spinalnim oštećenjima i bolestima kroz infrastrukturne radove i opremanje Spinalnog centra. Izgradnjom i opremanjem ovog objekta površine 6,7 tisuća metara kvadratnih te kapaciteta 80 kreveta, rekao je ravnatelj Specijalne bolnice Denis Kovačić, Spinalni centar smjestio se na listu namodernijih rehabilitacijskih centara te je stekao uvjete da postane mjesto edukacije i razmjene znanja europskih i domaćih stručnjaka.

- Župan Anđelko Stričak podržavao je ovaj projekt još kada je bio saborski zastupnik pa sve do samog kraja. Svečano otvorenje Nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine Specijalne bolnice Varaždinske Toplice planirano je za idući četvrtak, 7. rujna, kada će se održati i službeni obilazak centra - rekao je Kovačić.

'Rehabilitacija olimpijaca'

Ukupna vrijednost projekta prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava je 14,2 milijuna eura, od čega bespovratna sredstva iz Europskog fonda iznose 11 milijuna eura. Također, Ministarstvo zdravstva  je osiguralo dodatnih 6,6 milijuna eura.

- Ovo nije objekt važan samo za Varaždinske Toplice i županiju, to je projekt od nacionalne važnosti. Specijalnu bolnicu razvijamo kroz nekoliko područja jer želimo da to bude centar zdravstvenog turizma, a potičemo i suradnju sa Sveučilištem Sjever jer je cilj da u svemu tome imamo znanstvenu komponentu. S Hrvatskim olimpijskom odborom razgovaramo da šalju sportaše upravo ovdje na oporavak, a razgovaramo s Ministarstvom branitelja i o prenamjeni jedne zgrade u Veteranski centar, dok Minervu pripremamo da s dvije zvjezdice skoči na njih četiri. Otvorenje je idućeg tjedna, a na otvorenju planira prisustvovati i premijer Andrej Plenković - rekao je Stričak.

Komentari