trud se isplatio

FOTO Sračinec se izborio za status 'Općina prijatelj djece'

Objavljeno: 24.11.2017. 15:14

Zadnja izmjena: 24.11.2017. 15:26

Nakon dvije godine intenzivnog rada na stjecanju uvjeta za kandidaturu za status "Općina prijatelj djece", Općina Sračinec je status i dobila, a priznanje je načelniku Novoselcu uručila Aida Salihagić Kadić, predsjednica Središnjeg koordinacijskog odbora akcije "Gradovi i općine - prijatelji djece".

- Ovo je kraj jednog formalnog procesa i potvrda našeg rada. Kontinuirano i predano radimo na poboljšanju uvjeta života svih naših mještana, a djeci pristupamo s posebnom pažnjom. Od prvog dana intenzivno surađujemo s Osnovnom školom koju, iako nismo njezin osnivač, svake godine dodatno opremamo potrebnim obrazovnim sredstvima, financiramo mnogobrojne dječje aktivnosti, od darova za blagdane, preko škole u prirodi, škole plivanja pa sve do pomoći djeci čiji roditelji ne mogu plaćati školski obrok.

Posebno sam ponosan jer smo ove godine otvorili i novi dječji vrtić koji će svoj djeci s područja općine omogućiti vrhunski odgojni standard i pripremu za školu, a opremili smo dječja igrališta u Svibovcu Podravskom i Sračincu - izjavio je Novoselec.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari