rezime svečanosti

Foto - Srednja škola Novi Marof obilježila 10. obljetnicu i otvorila učionicu vrijednu tisuća eura

Objavljeno: 27.03.2023. 14:17

Zadnja izmjena: 27.03.2023. 14:23

Srednja škola Novi Marof u Kulturnom centru Ivan Rabuzin proslavila je 10 godina uspješnog rada škole, a prije same svečanosti u prostorima Srednje škole Novi Marof otvorena je nova informatička učionica u čije je  opremanje uloženo preko 25.000 eura.

Učionica je opremljena suvremenom informatičkom opremom za potrebe izvođenja nastave za novi obrazovni program Tehničar za računalstvo, a prisjećajući se početaka, ravnatelj Srednje škole Novi Marof Nikola Žganec rekao je kako je škola počela skromno, a danas su iznimno uspješna obrazovna institucija.

- Pod uspješna mislim prvenstveno na rad naših djelatnika i rezultate učenika, zatim na suvremenu opremljenost te snažnu suradnju s ostalim institucijama. Početna ideja o osnivanju Škole krenula je od pročelnika Huđeka. Često pričamo o tim počecima, a danas je ta ideja stvarnost! Stvarnost u kojoj se trenutno školuje 130 učenika i u kojoj radi 43 djelatnika – kazao je Žganec te se zahvalio svima koji su sudjelovali u procesu stvaranja škole, poglavito Gradu Novom Marofu.

Podrška Grada

 Gradonačelnik Novog Marofa i saborski zastupnik Siniša Jenkač u svom je govoru naglasio da SŠ Novi Marof ni za čim ne zaostaje za puno jačim školama sa statusnim simbolom postojanja više desetaka ili stotina godina.

- Škola pokreće nove obrazovne smjerova i u tome ova obrazovna ustanova ima punu podršku Grada Novog Marofa.

 Ministarstvo znanosti i obrazovanja bilo je pokrovitelj proslave 10. obljetnice djelovanja Srednje škole Novi Marof, te je svečanosti je prisustvovala  Andreja Uroić Landekić, voditeljica Odjela za promociju strukovnog obrazovanja.  U povodu deset godina postojanja i rada škole župan varaždinske županije Anđelko Stričak je izrazio zadovoljstvo što ova obrazovna ustanova bilježi dobre rezultate čestitavši pritom ravnatelju, profesorima te učenicima škole ovu lijepu obljetnicu.

Komentari