obnovljena srednja škola ivanec

Paljak iz Reformista: Uz dovoljno političke snage obnovit ćemo i Osnovnu školu Ivanec

Varaždinska županija

Objavljeno: 04.06.2020. 15:23

Zadnja izmjena: 04.06.2020. 15:51

U prostorima Srednje škole Ivanec danas je održana završna konferencija projekta energetske obnove školske zgrade.

Promijenjen je krov na školi i dvorani u vrijednosti 1.2 milijuna kuna, u što se uključio i Grad Ivanec s 25 posto financiranja, a Županija je odobrila i dodatnih 400 tisuća kuna za uređenje ulaza u školu.

- Ovdje ne samo da se radi o najvećim sredstvima nakon provedene javne nabave od skoro 9,5 milijuna kuna, nego i dodatnim zahvatima koji nisu ulazili u troškovnik u okvira EU fondova. Uvijek se ponavlja i upit oko osnovne škole. Sve pretpostavke za izgradnju po modelu JPP-a su ispunjene, osim odluke ove Vlade na odlasku koja to to pitanje nije stavila na dnevni red. Vjerujem da ćemo imati dovoljno političke snage i moći da to učinimo s idućom Vladom nakon nadolazećih izbora – rekao je na konferenciji zamjenik župana Tomislav Paljak.

Ukupna vrijednost projekta bila je 9,4 milijuna kuna, od čega su bespovratna EU sredstva iznose 4,5 milijuna kuna, a Varaždinska županija je osigurala 4,9 milijuna. Trenutno se na području cijele županije energetski obnavljaju 22 škole u vrijednosti od preko 70 milijuna kuna.

 

"Ponovno imamo ljepoticu"

Ravnateljica Srednje škole Lidija Kozina održala je prezentaciju o provedenom projektu energetske obnove, te naglasila: Mnogo radimo sadržajno na modernizaciji našeg programa, pružanju boljih uvjeta za obrazovanje za naše učenike. I sama ova infrastrukturna izgradnja mnogo znači za sve nas. Kako jedan bilten iz 1984. godine govori da su grad Ivanec i škola dobili ljepoticu. Možemo reći da ponovo imamo tu ljepoticu u središtu grada". 

Komentari