FOTO: "Srednjoškolac" i nakon dva mjeseca pun smeća, u Zajednici ističu da nemaju novca

Objavljeno: 11.05.2015. 11:08

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 13:40

Foto: FOTO: Siniša Sović

Prije nešto manje od dva mjeseca izvijestili smo o derutnom stanju igrališta Srednjoškolac, a identična situacija ostala je do dana današnjeg.

U prošlosti su se na tom mjestu odvijala nogometna školska natjecanja ili su kvartovske ekipe znale odigrati nogometni hakl.

Danas je ono zapušteno, puno plastičnih i staklenih boca te ostalog smeća. Cijelo je prokopano i jednostavno neupotrebljivo za bilo kakvu aktivnost. Iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina tvrde da su upoznati s tim problemom.

- Znamo za taj problem. Igralište je uništeno u vrijeme kad se gradila dvorana i na njemu se ne mogu odvijati nikakve sportske aktivnosti. Radnici Zajednice pokupe smeće svaki tjedan i kose pored igrališta, no nema pomoći - rekao je Stjepan Smernjak, voditelj sportskih objekata pri Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina.

Svaki vikend na tom mjestu okuplja se mlađarija koja iza sebe ostavlja mnoštvo smeća. Stanari u blizini igrališta znali su se žaliti na buku, a naišli su i na šprice. Iz Zajednice ističu da novca za obnovu igrališta nemaju.

- Postoji projekt da se napravi novi sportsko - rekreakcijski centar, no novca nemamo. Lokacija je za tako nešto je idealna - rekao je Smernjak i objasnio što bi se točnom na tom mjestu napravilo.

- Za to nam je potrebno od 500.000 do 700.000 kuna. Cijelo igralište bi se asfaltiralo i stavila nova podloga. Tako bi se u budućnosti na tom mjestu mogli igrati nogomet, rukomet, košarka i odbojka - zaključio je Smernjak.

Taj projekt trebao bi tek ući u proračun Zajednice za 2016. godinu, no do tada će igralište Srednjoškolac stajati zapušteno i služiti srednjoškolcima kao mjesto gdje se zabavljaju pijući alkohol.

Komentari