FOTO: Stara ruta, gablec u Jarkima i vrijeme za poželjeti - obilježen mjesec pješačenja na Ivanščici

Objavljeno: 25.10.2015. 14:22

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 09:22

Foto: Nikola Kokotec

Povodom 24. svjetskog dana pješačanja, Društvo za športsku rekreaciju Lančić – Knapić danas je organiziralo prigodno pješačenje i druženje. Sunčano nedjeljno jutro i lijepo vrijeme potaknulo je mlađe i starije na ovaj zanimljivi izlet.

Pješačenje je počelo u 9 sati, a pješačka ruta bila je sljedeća: Knapić – Skradnjak – Žgano vino – Prigorec – Izletište Jarki. Na izletištu „Jarki“ pješaci su se odmarali i družili, a neki su se i okrijepili u obližnjem ugostiteljskom objektu.

Kako kažu iz DŠR Lančić, ovom akcijom htjeli su privući što veći broj sudionika i promovirati pješačenje kao učinkovit i jeftin oblik fizičke aktivnosti za osobe svih životnih dobi.

Iskustva s organizacijom sličnih manifestacija već imaju jer, tradicionalno, za blagdan Sveta tri kralja organiziraju pješačenje na kojemu se okuplja oko 250 sudionika.

Predsjednik DŠR Lančić - Knapić, Vinko Harjač, izjavio je:

- Ovo je prva ovakva manifestacija kojom obilježavamo svjetski mjesec pješačenja, listopad, a akcija je 24. po redu u okviru Hrvatskog saveza. Zadovoljni smo odazivom i trenutno se okupilo pedesetak pješaka.

Ipak, tijekom dana očekuje se još izletnika, a planira se održati i rekreativno natjecanje u visećoj kuglani i pikadu. Troje najboljih u muškoj i ženskoj kategoriji, osvojit će medalje.

Kako je to izgledalo, možete pogledati u našoj fotogaleriji:

Komentari