ključni projekti MORH-a

FOTO Stričak je u Zagrebu predvodio Odbor za obranu i pozdravio povratak vojske u Varaždin

Objavljeno: 12.12.2017. 09:20

Zadnja izmjena: 12.12.2017. 09:26

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov jučer su u Zagrebu predstavili ključna postignuća u protekloj godini, a Odbor za obranu predvodio je potpredsjednik odbora Anđelko Stričak.

U sklopu posjeta obiđen je novi restoran u vojarni „Croatia“ u Zagrebu te novo izgrađen kompleks dežurnog borbenog dvojca HRZ i PZO-a u vojarni "Pukovnik Marko Živković" na Plesu. Također, prikazana je provedba nadzora i zaštite zračnog prostora u RH, u sustavu NATINAMDS.

Nakon obilaska, ministar Krstičević predstavio je ključne projekte Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH u protekloj godini, a ujedno je istaknuo važnost povećanja obrambenog proračuna. Također, ministar je uzvanicima predstavio projekt novog operativnog rasporeda postrojbi Hrvatske vojske, povratak pripadnika OS RH u Sinj, otvorenje vojarne i povijesni dolazak Hrvatske vojske u Vukovar te planove za dolazak postrojbi OS RH u Varaždin i Ploče. 

Stričak je pozdravio povratak vojske u Varaždin dodajući da je vojska tu da prije svega pomogne građanima, da nije za zanemariti i gospodarski aspekt jer će lokalno gospodarstvo svakako imati koristi, ali i regionalna odnosno lokalna samouprava. 

Zaključio je da će povratkom vojske sigurnost biti daleko veća i da će u slučaju elementarnih nepogoda prvi u pomoć priskočiti vojnici što smo imali prilike vidjeti na nizu primjera ove godine što zbog požara, što zbog poplava.

Komentari