Varaždinska županija

Foto - Potpisani ugovori za projektno-tehničku dokumentaciju za dvije škole u Općini Petrijanec

Objavljeno: 26.09.2023. 17:54

Zadnja izmjena: 26.09.2023. 18:09

Područna škola Nova Ves Petrijanečka i Područna škola Strmec Podravski prve su dvije područne škole za koje je potpisan ugovor o uslugama izrade projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju školske zgrade i sportske dvorane, izvijestili su danas iz Varaždinske županije.

Ugovor su potpisali ravnateljica Osnovne škole Petrijanec Valerija Paljak i direktor tvrtke Aris Ivan Vindiš u nazočnosti varaždinskog župana Anđelka Stričaka, pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslava Huđeka, načelnika Općine Petrijanec Željka Posavca i više stručne suradnice za sport Ivane Putarek.

Stričak najavio nove projekte vezane uz škole

Župan Stričak je pritom naglasio da Varaždinska županija priprema pravi investicijski boom kada su u pitanju projekti vezani uz školstvo.

- U sklopu Osnovne škole Ivanec radimo novelaciju projekta i riječ je o školi koja će biti prva spremna prijaviti dogradnju 13 učionica, školsku kuhinju, blagovaonu i ostali popratni sadržaj. Prije nekoliko dana potpisani su ugovori o projektiranju školske-sportske dvorane u sklopu OŠ Varaždinske Toplice, a očekuje nas potpisivanje ugovora za projektiranje Glazbene škole u Varaždinu, te školske-sportske dvorane u sklopu OŠ Bisag. Osim tih matičnih škola, u pripremi je i cijeli niz izgradnje učeničkog prostora, školskih-sportskih dvorana u sklopu područnih škola i to na 22 lokacije. Vjerujem kako ćemo do sredine iduće godine biti spremni za raspisivanje natječaja za izgradnju tog školskog prostora  kako bi on s početkom školske godine 2025./26. mogao biti u funkciji – najavio je Stričak.

Posavec očekuje doseljavanje mladih obitelji u Općinu

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec istaknuo je kako je upravo u Novoj Vesi Petrijanečkoj u tijeku prodaja 40 građevinskih zemljišta te u svojoj sredini očekuju doseljavanje mladih obitelji, ističe se u priopćenju.

- Uvođenje jednosmjenske nastave u naše područne škole zasigurno je nešto što će dodatno motivirati mlade da Općinu Petrijanec odaberu kao mjesto 
gdje će živjeti i podizati svoju obitelj. Ovakva investicija koja će biti i 100 posto financirana od Vlade RH znači i nove prilike za učitelje i tehničko osoblje. Ujedno, u suradnji s Varaždinskom županijom uređujemo i devastirano igralište u sklopu PŠ Nova Ves Petrijanečka, tako da ćemo sa svim tim ulaganjima značajno podići standard obrazovanja u Općini Petrijanec – zaključio je Posavec.

Komentari