Osnovna škola Ludbreg

Foto - Stričak: Rijetko koja županija ulaže u obrazovanje kao Varaždinska

Objavljeno: 22.06.2024. 17:25

Zadnja izmjena: 22.06.2024. 17:25

Posljednji dan nastave, Osnovna škola Ludbreg prigodnom je svečanošću obilježila svoj dan, a uz učenike, nastavnike i profesore škole, proslavi je nazočio i varaždinski župan Anđelko Stričak, izvijestili su danas iz Županije.

Župan Stričak istaknuo je tom prigodom da rijetko koja županija ulaže u obrazovanje kao Varaždinska te da je ova godina bila izuzetno uspješna kada je riječ o ulaganjima. 

- U Ludbregu je otvoren LORI centar, čime je Ludbreg stavljen na europsku i svjetsku kartu kada je riječ o obrazovanju u STEM području. Od svega 50-tak Newtonovih soba na svijetu jedna je upravo u Ludbregu. Ovdje se nalazi i jedini simulator letenja, dok Strojarska i prometna škola u Varaždinu, kao jedina u Hrvatskoj, ima simulator vožnje namijenjen za vozače motornih vozila, prvenstveno kamiona. U Osnovnoj školi Tužno imamo prvu Google učionicu budućnosti, dok su 14 naših škola nositeljice Erasmus akreditacija – nabrojao je župan, istaknuvši kako sve to služi učenicima, a zahvaljujući opet učiteljima, nastavnicima, profesorima, ravnateljima koji su prepoznali svjetske trendove.

 Podsjetio je i da je Varaždinska županija u ludbreškoj školi proteklih godina obnovila instalacije, uredila unutrašnjost učionica, te sada predstoji sanacija krovišta i uređenje dvorane.
 

Komentari