Potpisan ugovor

Foto - Strojarska i prometna škola Varaždin prva u Hrvatskoj dobiva simulator vožnje

Objavljeno: 22.11.2023. 17:52

Zadnja izmjena: 22.11.2023. 17:59

Strojarska i prometna škola Varaždin bit će prva škola u Hrvatskoj koja će dobiti simulator vožnje namijenjen za vozače motornih vozila, prvenstveno kamiona i kamiona s prikolicom, a ugovor o nabavi, vrijedan 67,4 tisuće eura, potpisan je danas u Županijskoj palači.

Ugovor su potpisali ravnateljica Strojarske i prometne škole Snježana Klarić i direktor tvrtke Aniq iz Novske Dominik Cvetkovski, a potpisivanju su prisustvovali varaždinski župan Anđelko Stričak, pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, potpredsjednik Županijske skupštine, ujedno i predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika Dragutin Kranjčec i dr., izvijestili su iz Varaždinske županije.

Zahvaljujući simulatoru vožnje, učenici će imati mogućnost potpunog treninga prije samog izlaska na cestu, kao i mogućnost edukacije kako pravilno reagirati u različitim situacijama u prometu. 

- Već samim time što smo po pitanju uvođenja simulatora u našu školu prvi u Hrvatskoj dovoljno govori o kvaliteti rada naših obrazovnih institucija, ali i centara izvrsnosti iz znanja te centara izvrsnosti iz strukovnih zanimanja gdje naši učenici na jedan novi, moderniji način stječu nova znanja i vještine, a i odrasli imaju daleko veće mogućnosti cjeloživotnog obrazovanja. Ovaj simulator povezao je našu pamet – naše škole, učenike i domaću tvrtku koja će izraditi simulator, što me posebno veseli – rekao je župan Stričak.

Komentari