varaždinske toplice

Foto - Stručni skup za ravnatelje i stručne suradnike dječjih vrtića sjeverne Hrvatske

Objavljeno: 23.03.2023. 16:59

Zadnja izmjena: 23.03.2023. 17:01

U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije i Varaždinske županije te u suradnji s Gradom Varaždinskim Toplicama i Dječjim vrtićem „Tratinčica“ u Kongresnoj dvorani Hotela Minerva danas je održan stručni skup za ravnatelje i stručne suradnike dječjih vrtića sjeverne Hrvatske na temu rada s darovitom djecom predškolske dobi.

Pozdravljajući okupljene župan Varaždinske županije Anđelko Stričak naglasio je kako se svijet suočava s vrlo brzim promjenama u tehnologiji i inovacijama, te Varaždinska županija želi djeci i mladima omogućiti da budu „u trendu“. Da Varaždinska županija prednjači u skrbi i u radu s darovitom djecom, postavljanjem jasne vertikale od vrtićke dobi, preko osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja i dalje, potvrdila je i prva ECHA specijalistica u Hrvatskoj dr.sc. Jasna Cvetković-Lay. 

Ravnateljica topličkog Dječjeg vrtića „Tratinčica“ Linda Novačić pojasnila je kako je ovaj skup obuhvatio ravnatelje i stručne suradnike iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Ispred grada domaćina Varaždinskih Toplica okupljene je pozdravila gradonačelnica Dragica Ratković.

Komentari