pogledajte i prve nacrte

FOTO: SUSRET U VIJEĆNICI Dva švicarska Hrvata planiraju od Vile Oršić napraviti hotel s 4 zvjezdice

Objavljeno: 02.02.2018. 11:45

Zadnja izmjena: 02.02.2018. 12:47

Foto: Viktor Hranić

Frenk i Džek Đorđić, dva 45-godišnja blizanca hrvatskog podrijetla danas su u Vijećnici objasnili svoj plan investiranja u obnovu i prenamjenu već odavno zapuštenog varaždinskog bisera arhitekture Vile Oršić.

Njih su u službeni posjet - koji je ujedno bio i presica - primili gradonačelnik Ivan Čehok i njegova zamjenica Sandra Malenica. Osim po svom podrijetlu, braća Đorđić zanimljivi su i po svjetski uspješnim karijerama u karateu. Tvrtka Immo Invest često surađuje s Hilton hotelima, što jasno pokazuje s kakvim kapitalom i poslovnim kapacitetom sada Varaždin ima priliku surađivati.

Od cjelokupne delegacije - koju je predvodio švicarski veleposlanik u RH Stefan Esterman - svakako vrijedi spomenuti i Franza Ferdinanda Hidbera, arhitekta kojemu je svojedobno bila povjerena izgradnja novog Dinamovog stava, koja je zapela zbog naših problema. Zajedno s ostalim predstavnicima švicarske tvrtke Immo Invest - koja radi na izgradnjama hotela vrijednih desetke milijune eura - danas su pokazali već gotove arhitektonske ideje koje bi Vilu Oršić pretvorio u moderan hotel s 4 zvjezdice. Bio bi to prilično luksuzni prostor, koji bi sačuvao i izvorni oblik, osobito pročelje, 

Prema sadašnjem nacrtu - kojega su Švicarci spremni izmijeniti ukoliko se pokaže potreba - Vila Oršić bi imala 110 soba, bar, restoran, klub/diskoteku, mjesto za sastanke, trgovinu i javnu garažu. Zaposlilo bi se 40 do 50 radnika.

- Htjeli bi na ovaj način pomoći i da se makar malo zaustavi iseljavanje mladih iz Hrvatske. - rekla su na tečnom hrvatskom braća Đorđić. Tvrtka Immo Invest ima planove za izgradnju sličnih objekata po cijeloj Hrvatskoj, od kojih bi Vila Oršić bila njihov pilot projekt. 

- Da je kojim slučajem ovaj hotel već u funkciji, sad bi za ovo Europsko prvenstvo svakako bio ispunjen do posljednjeg mjesta. - izjavio je gradonačelnik Čehok. Na kraju treba spomenuti da zaštićeni spomenici poput Vile Oršić obično nisu zanimljivi investitorima, a uspjeh ovog projekta znatno bi ojačao za sad dosta slabašne smještajne kapacitete Varaždina.

Komentari