dani općine

Foto - Svečana sjednica Općine Gornji Kneginec: Turizam, infrastruktura i brzi internet

Razvili ste jednu od najvećih gospodarskih zona, napravili veliki iskorak u komunalnoj infrastrukturi, a posebno vam čestitam na svim ovim integracijama u koje ste ušli, rekao je na sjednici predsjednik Županijske skupštine...
Objavljeno: 21.07.2022. 22:11

Zadnja izmjena: 01.09.2022. 11:04

Foto: Boris Matijašec

Povodom Dana Općine Gornji Kneginec i blagdan Svete Marije Magdalene, zaštitnice Župe, održavaju se bogati program ovih dana, a večeras je održana i svečana sjednica.

Načelnik Goran Kaniški naglasio je važnost pristupanja Općine LAG-u Sjeverozapad, kao i ITU mehanizam financiranja zbog EU projekata koje općina planira. Veliki će naglasak u prestojećem razdoblju biti na turizmu  - Turističkoj zajednici Varaždinski bregi, zajedno s još nekoliko okolnih općina.

- Novom Turističkom zajednicom želi se omogućiti razvoj turistički prepoznatljivih proizvoda koji proizlaze iz tradicijskih i prirodnih resursa područja četiri općine – pojasnio je Kaniški.

Širokopojasni interent također će stanovništvu i gospodarstvu biti omogućen u suradnji s drugim općinama, a od komunalnih projekata u tijeku, jedan od ključnih je izgradnja kružnog toka (Toplička/Vukovarska), kao i prenamjena objekta bivšeg vrtića koja će završiti do kraja godine.

Integracije za čestitke

Josip Križanić predsjednik Skupštine Varaždinske županije naglasio je kako je OpćinA Gornji Kneginec jedna od najperspektivnijih u našoj županiji.  – Razvili ste jednu od najvećih gospodarskih zona, napravili veliki iskorak u komunalnoj infrastrukturi, a posebno vam čestitam na svim ovim integracijama u koje ste ušli.

Poželjni za život

Marin Bosilj, načelnik općine Sveti Ilija obratio se kao predstavnik svih načelnika i gradonačelnika. Naglasio je kako je općina Gornji Kneginec mnogima uzor i općina koja je poželjna za život. 

Komentari