dan grada varaždina

Foto - Plenković na svečanoj sjednici, Bosilj i Stričak oponirali jedan drugome, evo ključnih poruka

Gradonačelnik Neven Bosilj osvrnuo se na proteklu godinu, prisjetivši se kako je prošle godine svečanu sjednicu obilježila nestabilna politička situacija koja je dovela do izvanrednih izbora u svibnju...
Objavljeno: 06.12.2023. 19:09

Zadnja izmjena: 06.12.2023. 19:40

Grad Varaždin danas slavi svoj dan, a tom je prilikom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održana svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj su, uz ostale visoke uzvanike, nazočili i premijer Andrej Plenković te ministri Oleg Butković i Davor Filipović.

Gradonačelnik Neven Bosilj osvrnuo se na proteklu godinu, prisjetivši se kako je prošle godine svečanu sjednicu obilježila nestabilna politička situacija koja je dovela do izvanrednih izbora u svibnju. Dodao je i kako su proteklu godinu u Gradu Varaždinu obilježili brojni projekti, među kojima se najviše istaknula Odluka Vlade Republike Hrvatske da o vlastitom trošku zbrine bale, problem koji muči Varaždin već 18 godina.

- Interesi našeg grada su uvijek iznad bilo kakvog pojedinačnog, grupnog ili stranačkog interesa. Odgovornost i rad doveli su do konačnog rješenja sage duge 18 godina, do rješenja bala. Živim za dan kada će tamo niknuti nove poslovne zgrade, a samim time i nova radna mjesta, ovime stvaramo temelj za novi razvojni ciklus grada. Hvala svima koji su nas u tome podupirali i savjetovali, ali hvala i onima koji koji su nas cijelo vrijeme napadali, tužakali, prijavljivali i koji su bili protiv tog rješenja i na sâm dan odluke. Oni su nam bili motivator. Unatoč svim ometanjima, javno im opraštam na svemu, ali imam i molbu: svoju energiju i politički zanos uložite u razvoj i napredak našeg Varaždina - rekao je Bosilj, između ostalog.

'Samo jedan izbornik definira rezultat utakmice'

Svečanoj sjednici Grada Varaždina u ime predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića prisustvovao je i župan Anđelko Stričak koji je pobrojao projekte koji se provode na području Varaždinske županije vrijedne 150 milijuna eura te je zahvalio premijeru na odluci o rješavanju bala.

- Da Vlada nije donijela odluku o sanaciji, pitanje je kako bi tekla ova sjednica. Od predsjednika Gradskog vijeća i gradonačelnika slušali bismo opet žalopojke. Međutim, nije tako. U politici i na svijetu sve je mjerljivo, ali ako nam nekad ponestane tih kriterija, predlažem da se ugledamo na sportaše, nogometaše, tamo je sve definirano. Samo je jedan izbornik koji diktira tko će biti u 11 igrača, tko će sjediti na klupi, a samim time definira i rezultat. Varaždinci igraju jednu takvu utakmicu već 18 godina, a u tome je bio samo jedan izbornik koji je to odlučio riješiti i rekao "umjesto 40 posto, dat ćemo 100 posto sredstava", stoga pozdravljam tog izbornika, premijera Plenkovića i zahvaljujem mu na tome - dodao je Stričak.

'Dobro sam čuo gradonačelnika'

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković istaknuo je kako je ovo njegov drugi posjet Varaždinu u posljednjih desetak dana te se pritom prisjetio svečane sjednice Varaždinske županije u rujnu.

- Na svečanoj sjednici Županijske skuštine gradonačelnik nam je uputio apel da pomognemo u rješenju bala. Tada sam kazao da sam ga dobro čuo. Sada želim zahvaliti Bosilju i Stričaku, kao i saborskim zastupnicima, posebno Habijanu i Štromaru s kojima nijedan susret nije prošao a da nisu istaknuli nužost rješavanja bala. Tražili smo učinkovito i brzo rješenje. Našli smo najbolje rješenje i odlučili da nećemo mučiti Grad da se zadužuje. Riješit ćemo to uz pomoć Fonda i tako pokazati da Vlada radi konkretno za razvoj Sjevera Hrvatske. To je naša dužnost i doprinos vašem boljitku - zaključio je premijer. 

Komentari