FOTO: Tisuću sarmi planulo na humanitarnoj akciji "Bez zelja nema veselja"

galerija-images/Bez zelja nema veselja

Objavljeno: 22.11.2014. 12:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Josip Novak

Čak 500 porcija sarmi spravila je i donirala obitelj Cafuk za provedbu tradicionalne humanitarne akcije "Bez zelja nema veselja" koja je jutros održana u suorganizaciji Gradske tržnice Varaždin...

OPG Cafuk spomenutu humanitarnu akciju organizira već sedmu godinu za redom u suradnji s varaždinskom tržnicom i KUD-om iz Vidovca.

- Počeli smo s 200 sarmi da bi ih danas pripremili čak tisuću. Sav novac od 500 prodanih porcija namijenit ćemo u humanitarne svrhe. Obično se prikupljena sredstva koriste u svrhu pružanja pomoći bolesnoj djeci, ili onoj koja žive u neimaštini. Približava se dolazak Sv. Nikole i advent pa je to razlog više da takvoj djeci omogućimo barem malo veselja. Ove godine novac prikupljamo za Ivanu Radelić, koja godinu dana boluje od tumora na mozgu – rekla je Marija Cafuk.

Potrebitima treba uvijek pomoći, naglasio je župan Predrag Štromar koji je se rado odazvao i osobno podržao humanitarnu akciju.

- Uvijek trebamo nekoga da okupi i motivira ljude koji imaju kako bi pomogli onima kojima pomoć najviše treba. Posebno je to značajno danas kada je u pitanje zdravlje male djevojčice. Uvjeren sam da ćemo skupiti dosta novaca, a donatori će se pritom počastiti ukusnom sarmom – kazao je Štromar.

Pri podjeli porcija sarmi pune ruke posla imao je i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

- Varaždinci su opet pokazali da imaju veliko srce i njihova solidarnost ni ovaj put nije izostala. Vjerujem kako su nakon skromnog dara za bolesnu djevojčicu svi guštali u okusu najbolje sarme na svijetu – istaknuo je Habuš.

Oko štanda s kojeg se širio miris ove kuhane delicije ubrzo se stvorila gužva, ali čekanje u redu nikome nije predstavljalo problem. To ne čudi jer je Varaždince na tržnici izvedbom starogradskih i zagorskih skladbi zabavljao tamburaški sastav KUD-a Vidovec pod ravnanjem Nevena Riseka:
{gallery}Bez zelja nema veselja{/gallery}

Komentari