veliki bukovec

Foto - Oštećeni ste u tuči? Ministrica i župan u Velikom Bukovcu o obeštećenjima

Šteta iznosi 58 milijuna kuna, rekao je župan Stričak, te je Županija, uz trošak zbrinjavanja nastalog otpada od oštećenja, platila i trošak vještačenja štete, upravo iz razloga da se to napravi što kvalitetnije i što prije dođe do odštete.
Objavljeno: 06.07.2022. 17:59

Zadnja izmjena: 21.07.2022. 11:42

Povodom pitanja obeštećenja gospodarstava stradalih od tuče 25. svibnja, danas je u Velikom Bukovcu, u društvu župana Anđelka Stričaka, boravila ministrica poljoprivirede Marija Vučković.

Domaćini ministrice bili su načelnici Velikog i Malog Bukovca, Franjo Vrbanić i Darko Marković, koji su istaknuli zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s ministarstvom oko ovog pitanja, jer je dosad, kako je rekao Vrbanić, održano već sedam radnih sastanaka i desetak sastanaka povjerenstva.

Što se tiče oštećenih u tuči, sada je najvažnije, kako su istaknuli Vrbanić i Marković da se ne pogriješi u proceduri, zbog čega će oštećenima prilikom prijava na objavljeni natječaj biti na raspolaganju upravo tijela njihovih općina.

Kao Županija dužni smo još  donijeti i odluku o potporama malih vrijednosti, a to ćemo odraditi na sjednici 20. srpnja

Županija platila vještake

Šteta iznosi 58 milijuna kuna, rekao je župan Anđelko Stričak, te je Županija, uz trošak zbrinjavanja nastalog otpada od lomljavine, platila i trošak vještačenja štete, upravo iz razloga da se to napravi što kvalitetnije i što prije dođe do odštete.

- Kao Županija dužni smo još  donijeti i odluku o potporama malih vrijednosti, a to ćemo odraditi na sjednici 20. srpnja. Na taj način zaokružili smo nužan proces, jer sve ima svoju proceduru koju moramo poštivati – rekao je župan.

Želim još jednom poljoprivrednicima i cvjećarima poslati poruku da će sve biti u najkraćem mogućem roku

Okvirno poznati rokovi

Ministrica Vučković naglasila je kako je natječaj raspisan što je prije bilo moguće (Mjera 5.: Program ruralnog razvoja), a sada se čekaju konačni upisi svih šteta u registar, koji bi prema okvirnoj procjeni mogli završiti do 5. kolovoza.

- Moramo pričekati konačne upise u registar, no programi su pripremljeni, sa županijama se redovito održavaju sastanci, tako da želim još jednom poljoprivrednicima i cvjećarima poslati poruku da će sve biti u najkraćem mogućem roku – rekla je Vučković.

Komentari