ovladali važnom vještinom

FOTO Trnovečki osnovnoškolci uspješno su završili školu plivanja za što su dobili i diplomu

Objavljeno: 21.04.2018. 09:43

Zadnja izmjena: 21.04.2018. 09:46

Učenici trećih razreda Osnovne škole Trnovec u petak su, 20. travnja, uspješno završili školu plivanja koja se održavala na varaždinskim Gradskim bazenima, a financijska sredstva za školu osigurala je Općina Trnovec Bartolovečki, dok je diplome malim plivačima uručio načelnik Zvonko Šamec.

- Ovo je treća godina kontinuirane općinske potpore školi plivanja za učenike. Ovaj tjedan to je bilo 33 djece za koju smo osigurali po 180 kuna, dakle ukupno nešto manje od 6 tisuća kuna. Drago mi je da Općina to može napraviti i tako ćemo nastaviti dalje - rekao je načelnik Šamec koji je učenicima čestitao na uspješno završenoj obuci u plivanju.

Neki su učenici stekli dodatna iskustva u pravilnom izvođenju tehnika plivanja, dok je za druge to značilo stjecanje osnovnih vještina plivanja.

- Ovo je važan program radi sigurnosti učenika u vodi, ali i njihovog zdravlja općenito. Zadovoljni smo što Općina Trnovec Bartolovečki financijski podupire ovaj program. Zadovoljni su i učenici i roditelji. Često se dogodi da ili roditelj ili dijete da krivu procjenu znanja plivanja, a to može dovesti do velikih potencijalnih opasnosti za vrijeme boravka djece u vodi, naročito na višednevnim ekskurzijama koje škole redovito svake godine organizira - kazala je ravnateljica Osnovne škole Trnovec Radmila Sačić

 

Komentari