blagdan Sv. Mihaela

Foto - U HNK-u svečanom akademijom obilježen Dan policije

Objavljeno: 27.09.2023. 18:02

Zadnja izmjena: 27.09.2023. 18:20

Svečanom akademijom u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu danas je u organizaciji Policijske uprave varaždinske obilježen Dan policije, blagdan Sv. Mihaela, kojoj su nazočili i varaždinski župan Anđečko Stričak te varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj sa suradnicima i brojni drugi gosti. 

Prije svečanosti upaljene su svijeće i položeno cvijeće uz spomen obilježja poginulim varaždinskim policajcima, a u katedrali je služena sveta misa, priopćeno je iz Grada Varaždina i Varaždinske županije.

- Zahvaljujući požrtvovnosti naših policajki i policajaca sve jako dobro funkcionira. Na terenu su, na pomoć našim građanima bez obzira pada li snijeg, kiša, radi li se o noći ili danu, oni su tu - rekao je župan tomprigodom te dodao kako je ukupno 37 policajaca poginulo za vrijeme Domovinskog rata. - To je jedna velika žrtva, 37 života, duša i snova - naveo je Stričak, koji je policiciji čestitao njihov dan.

Čestitke policajcima uputio je i gradonačelnik Bosilj. - Varaždin je siguran grad, što se tiče općeg ali i gospodarskog kriminaliteta. To je vrlo bitno jer samo sigurna sredina privlači strane ulagače – rekao je gradonačelnik Bosilj na svečanoj akademiji.

Nakon kraćeg programa,  zaslužnim djelatnicima policije uručene zahvalnice, istaknuto je u priopćenjima iz Grada i Županije.

Komentari