energetska obnova

FOTO: U obnovu kreće V. osnovna, potpisani ugovori s izvođačima radova

Danas je u V.  Osnovnoj školi u Varaždin potpisan ugovor s izvođačima radova na energetskoj obnovi te varaždinske škole.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.05.2020. 14:12

Zadnja izmjena: 19.05.2020. 14:16

Foto: Dino Možek

Danas je u V.  Osnovnoj školi u Varaždin potpisan ugovor s izvođačima radova na energetskoj obnovi te varaždinske škole. Ujedno je ovo i bila početna press konferencija projekta koji se sufinancira sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto preko 12,2 milijuna kuna, a odobreni ukupni prihvatljivi troškovi iznose 11,7 milijuna kuna. Fond za zaštitu okoliša i energetske je nakon ocjene projektnog prijedloga predložio dodjeljivanje bespovratnih sredstava u iznosu od 6,2 milijuna kuna. Projektom energetske obnove bit će obuhvaćen prostor cijele škole, ugradit će se toplinska izolacija ovojnice, kondenzacijska plinska kotlovnica, sustav ventilacije s rekuperacijom i povećati energetska učinkovitost rasvjete. Također, ovim projektom rekonstruirat će se i dotrajale elektroinstalacije škole.

U postupku javne nabave odabran je najpovoljniji ponuđač, pa će uz gradonačelnika ugovore potpisati predstavnici SVITING d.o.o. – Goran Sokač  (član Zajednice ponuditelja ovlašten za komunikaciju s Naručiteljem), B3 d.o.o.  – Valerijan Žimbrek  (član Zajednice ponuditelja) i INSTALOMONT TERMOCENTAR d.o.o. - Damir Perčić (član Zajednice ponuditelja). 

Komentari