FOTO: U ponoć iz Varaždina krenuli autobusi prema Kninu

Objavljeno: 05.08.2015. 08:54

Zadnja izmjena: 07.03.2016. 11:06

Točno u ponoć s parkirališta nasuprot varaždinskog groblja ispratili smo četiri autobusa koji su krenuli u Knin na proslavu obljetnice vojno redarstvene operacije "Oluja".

Ukupno ih je s područja Varaždinske županije krenulo više od osam, a put Knina ove noći uputili su se branitelji i njihove obitelji, kao i brojni građani koji su željeli nazočiti 20. obljetnici, čije je obilježavanje zapčelo jučerašnjim mimohodom održanim u Zagrebu.

Dolazak je predviđen za sedam sati ujutro. Program svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja te 20. obljetnice VRO "Oluja" započinje u 6.30 sati budnicom ulicama grada Knina.

Uz svečani postroj i intoniranje himne u 8.00 sati položit će se vijenci ispred spomenika Hrvatske pobjede Oluja 95, a u 8.15 sati vozilima se kreće do kninske tvrđave. Pripadnici 7. gardijske brigade državnu zastavu će podići u 9.15 sati.

U 10.05 sati s braniteljima će se susresti predsjednica RH Kolinda-Grabar Kitarović, nakon čega slijedi mimohod državnih i vojnih dužnosnika prema Crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta i sveta misa. Poslijepodne sve nazočne očekuju kulturni i sportski programi, a navečer koncert Marka Perkovića Thompsona i prijatelja.

Komentari