u šemovcu i žabniku

FOTO U trnovečkom kraju obilježili Dan antifašističke borbe

Objavljeno: 21.06.2018. 18:05

Zadnja izmjena: 22.06.2018. 11:20

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na poginule i umrle antifašiste obilježen je Dan antifašističke borbe u Šemovcu i Žabniku.

Izaslanstva Općine Trnovec Bartolovečki, koje je predvodio načelnik Zvonko Šamec i Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije s predsjednikom Milivojem Dretarom, vijence su položili kod spomen kosturnice „Plamen revolucije“ u Šemovcu te kod spomen obilježja poginulim antifašistima u Žabniku.

Načelnik Zvonko Šamec istaknuo je da ne bi bilo samostalne Hrvatske od 90-ih godina da nije bilo antifašista i antifašističkog ustanka u 2. svjetskom ratu.

- Zato se mi u Općini i ja osobno kao načelnik, trudimo čuvati vrijednosti antifašističke borbe održavanjem ovog spomen-obilježja u Šemovcu te spomen-obilježja u Žabniku. Vezano uz obećanje da ćemo riješiti, odnosno sanirati ovaj dio spomeničke kulture i vrijednosti, mogu reći da su bili majstori, pogledali i ocijenili situaciju i uskoro ćemo dobiti ponude. Ne bude li riječ o velikom, pretjeranom iznosu, pokušat ćemo to učiniti do obilježavanja obljetnice Šemovečke bitke u listopadu - izjavio je Šamec 

 

Komentari