Green Days

Foto - U Varaždinu konferencija o održavanju i uređivanju zelenih površina

Tijekom konferencije bit će održano niz predavanja o održavanju i uređivanju zelenih površina u urbanim sredinama, a sutra će sudionici konferencije razgledati Varaždin...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.10.2022. 11:36

Zadnja izmjena: 06.10.2022. 11:39

U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak gradonačelnik Grada Varaždina otvorio je dvodnevnu konferenciju Green Days.

Pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, konferenciju organiziraju varaždinsko poduzeće Parkovi  u suradnji s Grupacijom održavanja zelenih površina pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Otvarajući konferenciju pred više od stotinu predstavnika komunalnih poduzeća i jedinica lokalne samouprave te stručnjaka iz cijele Hrvatske kao i gostiju iz Slovenije i Češke, gradonačelnik je upozorio na sve izraženije klimatske promjene,  suše, visoke temperature i s druge strane olujna nevremena i poplave. Založio se za promjenu lošeg odnosa prema prirodi, jer zemlja, naglasio je, sve vraća na prilično neugodan način.

- Održavanje zelenih površina, sadnja što više drveća i stvaranje više zelenih parkova je naše ulaganje u budućnost. Ulaže se jako puno u komunalnu infrastrukturu, vodu i kanalizaciju. Da se samo 10 posto tih sredstava uložilo u zelene površine imali bi danas potpuno zelene gradove i sasvim drugačije klimatske uvjete u cijeloj Hrvatskoj - rekao je Bosilj.

O unapređenju  struke, razmjeni iskustava i važnosti  organiziranja stručnih skupova poput ove konferencije govorila je Jelena Sekelj, direktorica Parkova i predsjednika Grupacije održavanja zelenih površina.

Tijekom konferencije bit će održano niz predavanja o održavanju i uređivanju zelenih površina u urbanim sredinama, a sutra će sudionici konferencije razgledati Varaždin te imati organizirane studijske posjete varaždinskom groblju, parkovima te židovskom groblju u Varaždinu.

Komentari