imamo 15 državnih prvaka

FOTO U Županijskoj palači dodijeljene nagrade najboljim učenicima i njihovim mentorima

Objavljeno: 28.06.2017. 10:24

Zadnja izmjena: 28.06.2017. 10:24

Foto: Jelena Pintar

Danas je u Županijskoj palači održana dodjela županovih nagrada najboljim učenicima naše Županije, državnim prvacima u natjecanjima u znanju i strukovnim disciplinama u školskoj 2016./2017.  

Prijemu su uz župana Varaždinske županije Radimira Čačića prisustvovali i zamjenik župana Tomislav Paljak te predsjednik Županijske skupštine Alen Runac.

Natjecanja i smotre učenica i učenika predstavljaju završni dio ostvarenja i dostignuća učenika u znanju i vještinama stečenim u redovnoj nastavi, te izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima. U školskoj godini 2016./2017. u Varaždinskoj su županiji održana natjecanja i smotre na školskoj, županijskoj te međužupanijskoj/regionalnoj razini u 25 općeobrazovnih područja. Na školskim natjecanjima sudjelovalo je 7300 učenika, na županijskim i međužupanijskim 2571 učenik, a na državnim čak 178 učenika i 5 zborova. Na kraju svih natjecanja, Varaždinska županija ove godine ima 15 državnih prvaka, 12 drugih i 17 trećih mjesta.

Većina državnih prvaka polaznici su nekih od centara izvrsnosti Varaždinske županije koji su krajem prošle godine dobili veliko međunarodno priznanje: postali su Europska točka za darovite i dio europske mreže za darovite. Certifikat kao potvrdu pripadnosti toj europskoj obitelji koja potiče nadarenost župan će na svečanosti uručiti voditeljima svih centara izvrsnosti koji djeluju u Varaždinskoj županiji.

Komentari