u čast 27. godišnjici instituta

FOTO: U Županijskoj palači priređen prijem za znanstvenike s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar

Objavljeno: 26.11.2018. 13:02

Zadnja izmjena: 01.12.2018. 10:11

U sklopu boravka u Varaždinskoj županiji, Županijsku palaču posjetilo je tridesetak znanstvenika različitih područja društvenih i humanističkih znanosti s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar.

Znanstvenike je u Skupštinskoj dvorani primio zamjenik župana Tomislav Paljak koji ih je upoznao s bogatom poviješću same Županije, projektima koje aktualna županijska vlast provodi na mnogim područjima te im je čestitao i  27. godišnjicu osnivanja samog Instituta kojem je inače jedna od važnih zadaća doprinijeti decentralizaciji znanosti u Republici Hrvatskoj.

- Iznimno mi je drago da imamo prilike ugostiti ovako ugledne goste i prezentirati im što sve radimo u našoj Županiji. Naravno, fokusirali smo se na projekte u obrazovanju i siguran sam da  su naši gosti bili zadovoljni onime što su čuli. Danas su ovdje s nama vrhunski sociolozi, psiholozi, demografi, ekonomisti i ja im želim puno uspjeha u daljnjem radu i aktivnostima – rekao je zamjenik župana Paljak. 

Prezentaciju o projektima u obrazovanju održao je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc.Miroslav Huđek koji je u svojoj prezentaciji napravio presjek svega što se do sada radilo; od ravnomjernog pedagoškog standarda, socijalnog standarda, razvojnog programa. Domaćinima se zahvalio ravnatelj Instituta prof.dr.sc. Vlado Šakić. 

 

Komentari