projekt React

FOTO: Uz predstavnike iz cijelog svijeta i Breznički Hum doprinio brizi oko migranata

Objavljeno: 25.11.2018. 11:31

Zadnja izmjena: 25.11.2018. 11:39

U Europskom parlamentu je od 19. do 23. studenog organiziran Tjedan događanja u sklopu obilježavanja 70. obljetnice donošenja Opće deklaracije o ljudskim pravima gdje su u sklopu projekta React nazočili predstavnici iz cijelog svijeta, pa i predstavnici općine Breznički Hum i Gornja Rijeka, koji su protekle jeseni bili domaćini ostalim sudionicima. U gostovanjima kod zemalja partnera bili su primjer dobre prakse i suradnje. 

Zaključci 8. Transnacionalnog mitinga "Europa za građane" projekta React, predstavljeni su Europskoj Komisiji kroz prezentacije zemalja sudionica i kroz primjere dobre prakse, koji će, kako kažu, uvelike pomoći rješavanju svih otvorenih pitanja vezanih uz migrantsku politiku.

U sklopu Tjedna ljudskih prava, parlamentarni odbori organizirali su rasprave o ulozi vlada institucija i civilnog društva u jačanju poštivanja temeljnih ljudskih prava u EU, uključujući prava djece. Raspravljalo se i o novom izvješću o temeljnim ljudskim pravima koje obuhvaća prava migranata, LGBT populacije, osobe s invaliditetom i neovisnost pravosuđa unutar EU.

Prema obećanjima talijanske europarlamentarke Silvije Coste, iduće će godine uslijediti nastavak projekta React u sastavu šireg projekta "Europa za građane – demokratski angažman uz građansko sudjelovanje" kao rezultat kandidature za Najbolji projekt dobre prakse od strane Europske Komisije – istaknula je koordinatorica projekta React Desantila Hoxha.

 

Komentari