vijesti iz tokia

FOTO Varaždin će biti predstavljen u jednoj od najpoznatijih publikacija Japan and The World

Objavljeno: 19.04.2018. 12:22

Zadnja izmjena: 19.04.2018. 12:27

Predstavnicima kulturnog života i novinarima u Tokiju predstavljen je u Veleposlanstvu Republike Hrvatske program 48. Varaždinskih baroknih večeri čija je zemlja partner ove godine Japan. Dobrodošlicu uzvanicima poželio je hrvatski veleposlanik N. E. Dražen Hrastić, a uzvanicima se obratio i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Gradonačelnik Čehok u dalekom je Japanu predstavio varaždinsku povijest i sadašnjost, dodavši i kako varaždinska Glazbena škola ove godine slavi 190. obljetnicu što je upravo bilo temelj baroknog festivala.

- Iako nas dijeli velika udaljenost u kilometrima, mi pronalazimo s lakoćom mnoge elemente povezanosti, posebice u umjetnosti. Jedna od tih poveznica je svakako glazba, taj univerzalni jezik umjetnosti i kulture koji spaja ljude na različitim krajevima svijeta. Suradnja na ovogodišnjim Varaždinskim baroknim večerima bit će prilika da pomoću glazbe učvrstimo naše dugogodišnje prijateljske veze i bliskost koju smo naročito osjetili u zahvalnosti japanskog naroda za pomoć i podršku poslanu iz Hrvatske žrtvama katastrofalnog potresa i tsunamija - istaknuo je Čehok

Pohvalio se gradonačelnik i velikim brojem studenata u Varaždinu, nagradama gradu i njegovim stanovnicima, te festivalima i uputio zahvalu što će publika baroknog festivala ove godine imati prigodu pozdraviti neke od najboljih japanskih glazbenika i pokazati njima i gostima Festivala otvorenost i gostoljubivost Varaždina i njegovih stanovnika.

Uzvanicima su na promociji podijeljeni letci s programom 48. Varaždinskih baroknih večeri, turistički materijali na japanskom jeziku, suveniri varaždinskog kraja, prikazan im je i film Čarobna škrinja, a druženje je nastavljeno uz zakusku s hrvatskim specijalitetima, dok će Varaždin biti predstavljen u jednoj od najpoznatijih publikacija, dvojezičnom časopisu Japan and The World koji izlazi u milijunima primjeraka. 

Komentari