potpisan ugovor

Foto - Varaždinska županija osigurala 250 tisuća kuna za poticanje korištenja obnovljivih izvora energije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.12.2022. 14:25

Zadnja izmjena: 21.12.2022. 14:44

Varaždinska županija je početkom studenoga ove godine raspisala Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za sufinanciranje troškova izrade dokumentacije za poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području Varaždinske županije.

O velikom interesu svjedoči činjenica da je već u prva tri dana od raspisivanja Javnog poziva zaprimljeno zahtjeva za 94% osiguranih sredstava. Svi korisnici, njih 71 koji će koristiti bespovratna sredstva potpisali su danas u Županijskoj palači ugovore sa zamjenicom župana Varaždinske županije Silvijom Zagorec, a potpisivanju je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen.

Kako je naglasio pročelnik Majhen za navedeni Javni poziv u proračunu za 2022.godinu bilo je osigurano 250.000,00 kuna, dok su za narednu godinu također osigurana sredstva u iznosu od 100 tisuća eura.

Zamjenica župana Silvija Zagorec je u svom obraćanju naglasila kako je jedan od strateških ciljeva Varaždinske županije zaštita okoliša, a u to svakako spadaju obnovljivi izvori energije.

- O ulozi i težini obnovljivih izvora energije nije potrebno puno govoriti jer znamo svi da  je njihova uloga višestruka u ovim izazovnim vremenima pa je svaka ušteda u domaćinstvu dobrodošla. Važno je istaknuti kako proizvodnjom električne energije iz obnovljivih izvora ispunjavamo energetske ciljeve – rekla je zamjenica župana.

Komentari