redovna sjednica

Foto - Varaždinska županija predsjedanje Savezom Alpe – Jadran predala Štajerskoj

Objavljeno: 09.03.2022. 19:03

Zadnja izmjena: 09.03.2022. 19:05

Varaždinska županija je danas na redovnoj sjednici Vijeća Alpe – Jadrana održanoj u Varaždinu službeno predala predsjedanje Savezom Alpe – Jadran austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj.

Varaždinska županija je bila prva predsjedateljica ove organizacije iz Hrvatske, a župan Anđelko Stričak je zastavu Saveza simbolično predao Christopheru Drexleru, članu Vlade Štajerske zaduženom za europska pitanja.

- Tijekom našeg četverogodišnjeg mandata usvojena je Strategija Saveza Alpe – Jadran, kojom je utvrđen rad i razvoj u sljedećih nekoliko godina, a uvjeren sam da će se pod predsjedanjem Štajerske i dalje uspješno provoditi. Svi smo posebno ponosni što je ova naša organizacija postala sinonim uspješne suradnje i dobrosusjedskih odnosa- rekao je između ostalog župan.

Sufinancirano 26 projekata

Na sjednici je predstavljen dio uspješnih projekata čija je provedba sufinancirana iz zajedničkog proračuna Saveza Alpe – Jadran. U proteklih osam godina sufinancirano je ukupno 260 projekata u kojima su sudjelovale najmanje tri partnerske organizacije iz različitih regija članica Saveza Alpe-Jadran. Predstavljena je Izložba bučinih ulja Alpe – Adria koja se održava u organizaciji Varaždinske županije, zatim karta biciklističkih staza Alpe – Jadran, projekt „Slow light – seeking darkness“, koji se bavi ekološkim, socijalnim i umjetničkim aspektima svjetlosnog onečišćenja, kao i projekt „SOLICO - Solidarnost nakon pandemije korone“.  

 

Komentari