U naselju Možđenec u Novom Marofu, točnije u zaseocima Horvati i Visočka Steza, u planu je produženje vodovodne mreže za tamošnja kućanstva. Potrebna sredstva za još jednu značajnu investiciju na području grada Novog Marofa osigurala bi se preko Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a riječ je o 1,6 milijuna kuna. 

Zahvaljujući odluci Gradskog vijeća Novog Marofa na sjednici održanoj ove srijede Varkomu, koji je nositelj projekta, omogućena je prijava nakon što su vijećnici dali suglasnost za provedbu tog ulaganja. Riječ je o potencijalnoj investiciji od 1,62 milijuna kuna.

– Gradsko vijeće moralo je dati suglasnost za ovu investiciju budući da zakonske odredbe predviđaju da projekt mora imati suglasnost svih predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave na čijem se području projekt provodi odnosno, u ovom slučaju, suglasnost našeg Gradskog vijeća – pojasnio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač te dodao da će ova investicija, kada se realizira, sigurno pozitivno utjecati na povećanje životnog standarda s glavnim ciljem doprinosa daljnjem demografskom i gospodarskom razvoju Novog Marofa.

Jenkač je podsjetio da je to samo jedna od investicija na području prometne odnosno komunalne infrastrukture, ili pak ulaganja u izgradnju odnosno obnovu objekata, koje se ove godine u Novom Marofu mjere u desecima milijuna kuna.

Među ostalim, vijećnici su raspravljali o poslovanju trgovačkih društava i ustanova kojima je Grad Novi Marof osnivač ili suvlasnik. Riječ je o Varkomu, Čistoći, Novokomu i Radiu Novi Marof te ustanovama Dječji vrtić Novi Marof, Gradska knjižnica i čitaonica, Pučko otvoreno učilište i Turistička zajednica.

– Zadovoljan sam što je poslovanje ukupno gledajući stabilno. Što se tiče ustanova iduće godine ići ćemo u sustav riznice tako da nećemo više imati problema s viškovima ili pak manjkovima. To je sustav koji će unaprijediti kompletno poslovanje naših ustanova – najavio je Jenkač 

Nakon što je ove godine usvojen novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu novomarofsko Gradsko vijeće prihvatilo je Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH, a koje se nalazi na području grada. Prema tom programu zemljište površine 1,5 hektar namijenjen je za prodaju, a radi se o manjim katastarskim česticama. Za zakup je određeno 5,7 hektara dok je za razvrgnuće određeno 5,2 hektara. Površina od 25,7 hektara predviđena je za povrat. Dodajmo i da je Gradsko vijeće prihvatilo Prijedlog odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim te divljim životinjama.

– Ova odluka vrlo je važna s obzirom na veliki broj napuštenih životinja. Bit će ispočetka vrlo teško jer je problem velik, ali odnekud moramo početi i sve će u ovom trenutku biti „na leđima“ komunalnog redara. Ova odluka omogućava kažnjavanje vlasnika koji sa životinjom postupa mimo zakona i propisa – zaključio je Jenkač.

Gradonačelnik je dodao da se prema napuštenim životinjama treba ponašati humano i da je nužno njihovo zbrinjavanje na što Grad Novi Marof u prosjeku troši oko 50 tisuća kuna godišnje

Komentari

10.10.2018. 18:53h Zadnja izmjena: 16.10.2018. 14:15