novi biser seoskog turizma

FOTO Visoko nakon 10 godina čekanja i rada konačno dobilo milijun kuna vrijednu cestu

Objavljeno: 29.12.2017. 16:37

Zadnja izmjena: 29.12.2017. 16:38

Foto: Viktor Hranić

Investicija vrijedna 1,1 milijuna kuna s čijim se planiranjem započelo još prije 10 godina konačno je došla svom ostvarenju i općina Visoko je uz korištenje državnih i EU fondova dobila cestu u naselju Vinično, kroz vinogorje u Čerijencu. 

Načelnik općine Visoko Dragutin Mateković nije krio zadovoljstvo ostvarenim projektom.

- Uspjeli smo završiti oko 3 km nerazvrstanih cesta, koje prolaze kroz naše pitomo vinogorje, čime ćemo olakšati dolazak vlasnicima parcela a skraćuje nam i poveznicu do autoputa Brezničkog Huma za 4 kilometara. - objasnio je Mateković.

Sasvim očekivano na svećanosti se pojavio i negdašnji načelnik Anđelko Stričak, u vrijeme čijega mandata je i krenulo planiranje projekta.

- Zbog nedostatka sredstava, čekalo se punih 10 godina da se ovaj projekt realizira. Ovdje je netaknuta priroda, na samo pola sata od Zagreba i to je veliki potencijal da naši OPG-ovi počnu razmišljati o bavljenju seoskim turizmom. - izjavio je Stričak. A svoje su zadovoljstvo iskazali i vlasnici klijeti, koji sada nakon izgradnje ceste vide i priliku u razvoju seoskog turizma, za koji općina Visoko ima ozbiljne potencijale.

Sve je, naravno, proteklo uz dobru glazbu, piće i hranu - a kao što vidite iz naše fotogalerije, kraj je uistinu krasan i klijeti naprosto prizivaju turiste. Onaj tko bude posjetio Visoko - zasigurno se neće pokajati. Čisti zrak, lijepa priroda, prekrasne klijeti i dobro vino su zajamčeni. Visoko je na dobrom putu da postane novi biser seoskog turizma u našem kraju i šire.

Komentari