potpisani ugovori

Foto - Za 23 turističke manifestacije u Međimurju dodijeljeno 250 000 kuna

Objavljeno: 04.10.2022. 18:39

Zadnja izmjena: 25.10.2022. 14:52

Za čak 23 manifestacije ove je godine Turistička zajednica Međimurske županije osigurala 250 000 kuna s ciljem unaprjeđenja i obogaćivanja turističke ponude Međimurja i razvoja sadržaja koji doprinose povećanju broja noćenja, produljenju boravka gostiju i jačanju snage brenda međimurskog turizma.

Riječ je o potporama turističkim manifestacijama koje se u ovoj kalendarskoj godini odvijaju na prostoru Međimurske županije, a ugovore su korisnicima uručili predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije i župan Međimurske županije Matija Posavec i direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

„Prema istraživanju koje smo proveli 2019. godine, za čak 23% naših gostiju jedna od glavnih motiva dolaska u Međimurje je sudjelovanje ili posjet nekoj od naših manifestacija. Za sada smo u ovoj godini zabilježili više od 2 000 noćenja registriranih tijekom manifestacija, dok se PR efekt množi s par milijuna kuna.“, istaknuo je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

Potpore imaju prvenstveno poticajni karakter s ciljem stvaranja dodatne vrijednost turizmu Međimurja.

- Uloga Turističke zajednice te lokalne i regionalne samouprave je u jačanju smještajnih kapaciteta i kreiranju atraktivne turističke ponude i sadržaja, što se u Međimurju provodi putem bespovratnih turističkih potpora. Istodobno, nastojimo zaštititi sve prirodne, kulturne i enogastronomske vrijednosti koje se najbolje promoviraju širem krugu ljudi putem manifestacija - kazao je župan Posavec.

Komentari