Humanitarna akcija

Foto - Postavljeno igralo za djecu s invaliditetom na igralištu u Habdelićevoj

Objavljeno: 11.04.2024. 10:19

Zadnja izmjena: 11.04.2024. 10:33

Foto: Boris Matijašec

U sklopu humanitarne akcije Varaždinske građanske garde i Rotary Cluba 1181 Varaždin, na dječjem igralištu u Ulici Jurja Habdelića postavljeno je igralo za djecu s invaliditetom, a na novinskoj konferenciji tom je prigodom istaknuto kako je to dobar put socijalizacije mladih s poteškoćama u razvoju. 

Inicijativa za tu akciju došla je od Dama u povijesnim haljinama, sekcije Varaždinske građanske garde, te Rotary Cluba, koji se već 20-ak godina bavi  humanitarnim radom. Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj zahvalio je organizatorima na toj akciji te istaknuo kako je to put socijalizacije i prihvaćanja mladih osoba koje nisu imale sreće u životu da budu kao ostala djeca.

- Grad Varaždin ima 51 dječje igralište. Uskoro ćemo otvoriti 52.
u Istarskoj ulici. Prošle godine smo 8 igrališta obnovili, ove godine ćemo 10, ali na svim igralištima nedostaju nam ovakve sprave i ovo je put kojim trebamo ići - istaknuo je Bosilj.

Takva igrala trebaju na svakom igralištu

Učenica Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar u invalidskim kolicima isprobala je jutros novopostavljeno igralo, a ravnatelj škole Marin Vučić istaknuo je da igralo nije samo za učenike Centra, nego za svu djecu ili osobama s poteškoćama u razvoju.

 - Ovaj grad gotovo 100 godina organizirano radi na tome i zaista je svaki put pokazao veliko srce. Sigurno je da će se ovo koristiti. Zaista je dobra ideja da se na svakom igralištu u gradu Varaždinu naprave igrala koja mogu koristiti djeca s teškoćama u razvoju - kazao je.

 

Komentari