najveć projekt u 30 godina

VIDEO | FOTO: Završen megaprojekt energetske obnove bolnice - kreće izgradnja hitnog prijema

Danas se svečano obilježio završetak radova na energetskoj obnovi skupa zgrada Opće Bolnice Varaždin, projekta vrijednog 83,5 milijuna kuna, a prema riječima ravnatelja Nenada Kudelića i - najvećeg u posljednjih 30 godina...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.03.2019. 13:17

Zadnja izmjena: 22.03.2019. 14:27

Danas se svečano obilježio završetak radova na energetskoj obnovi skupa zgrada Opće Bolnice Varaždin, projekta vrijednog 83,5 milijuna kuna, a prema riječima ravnatelja Nenada Kudelića i - najvećeg u posljednjih 30 godina.

Ovim projektom obuhvaćeno je i obnovljeno sedam zgrada, a sljedeće tri zgrade unutar bolničkog kruga će se početi obnavljati ove godine i za njih su također dobivena sredstva iz EU fondova. Prema riječima župana Radimira Čačića ova će obnova godišnje nositi više od 4 milijuna kuna godišnje uštede.

- Kroz rezerve smo omogućili i uvođenje klima uređaja u bolnice, što je od posebnog značaja, a nova zgrada ujedinjenog hitnog prijema će se također uskoro graditi - rekao je župan i dodao kako je Varaždinska županija jedina u Hrvatskoj koja je na sve prijavljene projekte dobila europsku suglasnost, kao i suglasnost i nadležnih ministarstava, čime je trošak za građane sveden na najmanje moguće.

- Svi oni koji to nisu znali napraviti, kao Grad Varaždin, to će platiti iz džepova svojih građana u slučaju obnova škola - bio je kritičan župan, koji je prozvao i bivšu županijsku vlast da od 2013. do 2017. godine "nije ništa radila" po pitanju energetske obnove bolnice, te naglasio kako su se stvari promijenile promjenom županijske vlasti, zbog čega energetska obnova bolnice, prema njegovim riječima - "nema nikakve veze s Vladom".

Komentari