završetak radova

Foto - Završena obnova fasade starog dijela zgrade Prve gimnazije Varaždin

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.07.2022. 13:01

Zadnja izmjena: 12.07.2022. 14:14

U društvu ravnateljice Prve gimnazije Varaždin Janje Banić, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak obišao je danas završetak radova na obnovi fasade starog dijela zgrade Prve gimnazije Varaždin.

Prošle godine škola je potporom Varaždinske županije dobila mogućnost prijave uređenja fasade starog dijela škole na natječaj Ministarstva kulture za nepokretna kulturna dobra, a odobreno im je ukupno 100 tisuća kuna sredstava.

- Ukupna vrijednost investicije je preko 560 tisuća kuna, od čega je 460 tisuća kuna financiran sredstvima iz županijskog proračuna – objasnila je između ostalog ravnateljica Janja Banić dodavši kako je obnovljeno južno i istočno pročelje te zabatni zidovi.

O daljnjoj obnovi

Kako kaže, slijedi obnova sjevernog i zapadnog pročelja, odnosno dvorišnog dijela starog dijela zgrade u ukupnom iznosu 528.656,25 kuna. Ministarstvo kulture po novom natječaju odobrilo je gimnaziji 100 tisuća kuna, dok će preostali iznos u visini od 428.656,25 kuna osigurati županija.

- Varaždinska županija, kao i sve naše ustanove kontinuirano vode brigu o svim objektima pa tako i o ovom. Jasno nam je da je nemoguće sve riješiti unutar godine dana, ali radeći po fazama, sigurno je da ćemo sve urediti i privesti kraju. Danas smo obišli prvi dio koji je zaista impresivan. Nakon toga slijedi drugi dio to je obnova sjevernog i zapadnog pročelja. Siguran  sam da će, ako ne do kraja godine, onda do kraja iduće ova zgrada biti jedna varaždinska ljepotica  - izjavio je župan Anđelko Stričak.

Komentari