ivanec

Foto - Završila rekonstrukcija objekta NK Ivančice, najavljen sportski centar na pet hektara

Objavljeno: 30.03.2023. 20:54

Zadnja izmjena: 04.04.2023. 09:09

Dovršena je rekonstrukcija kompletnog objeka NK Ivančice, sa potrebitim prostorom: modularnim dijelom, svlačionicama, tuševima.  Ukupna investicija iznosila je 2,7 milijuna kuna.

Ono što još veseli, rekao je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, ove godine se planira je opremanje i rekonstrukcija prostora za NK Margečan. U fazi su idejnog rješenja, nadaju se da će uspjeti dobiti građevinsku dozvolu, te već koncem godine krenuti s radovima.

- Imaju škole nogometa, dakle ono što je perspektiva i osnovna točka tih klubova. Na nama je da stvorimo pretpostavke za nesmetan rad. Ono što ću još najaviti su izmjene prostornog plana koje bi trebale završiti ove godine, a planiramo površinu cca pet hektara, odnosno kompletno novi sportski stadion s tribinama, pomoćnim terenom, atletskim stazama, već smo počeli s istraživačkim radovima – rekao je Batinić i najavio najkasnije sljedeće godine zamjenu stolica na tribinama NK Ivančice, kao i natkriven teren sjedećih i stajaćih mjesta.

'Jedino tako možemo zadržati djecu'

Dovršetku projekta nazočio je i predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras, a predsjednik Županijskog nogometnog saveza i predsjednik nacionalne komisije za sportsku infrastrukturu Nenad Horvatić zahvalio se Gradu Ivancu na investiciji.

- Prije svega se zahavljujem gradonačelniku i gradskoj upravi što pomažu sport, što je veoma bitno za mladei pokretanje društvenog života. Čestitam na rezultatima NK Ivančici i NK Margečanu, jer vidim da ima i puno volontera koji žele raditi. Što se tiče HNS-a, odnosno ŽNS-a, potpomogli smo NK Margečan, a koliko smo mogli i NK Ivančicu. Bitno je da su dobri infrastukturni uvjeti, kako bismo jednostvano mogli zadržati djecu. Inače djeca neće ostati pokraj današnjih izazova. Uče se uz to pomaganju, bolnim trenucima, kao i veselju – rekao je.

Komentari