počinje već sljedeće srijede

FOTO Zimske službe spremne za rad - ali ova prometnica i dalje zadaje najviše glavobolja

Objavljeno: 08.11.2017. 11:54

Zadnja izmjena: 08.11.2017. 12:39

Foto: Željko Porobija/Arhiva

Točno za tjedan dana - točnije, 15. studenog -  započinje zimski period u kojemu će se svi sudionici u prometu naći pred pojačanim izazovima. Zimske službe u našem kraju - kako smo danas čuli na prezentaciji u Županiji - načelno su spremne.

U ime Varaždinske županije i Županijske uprave za ceste prisutne je pozdravio Nenad Koščak, predsjednik Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste i županijski vijećnik, a tehničke detalje izvedbenog programa prisutni su saznali od Tomislava Osonjačkog, ravnatelja Županijske uprave za ceste. I ove je godine za rad zimske službe izdvojeno 11 milijuna kuna + PDV - tako da bi sve trebalo biti u redu. Mario Vdović iz varaždinskog PZC-a je dodao da je osigurana dovoljna količina soli - što je nekih 4000 tona, a vozače je pozvao na to da prilagode promet stanju na cestama.

- A mi ćemo sa svoje strane učiniti sve da ceste budu čim prije prohodne. - izjavio je Varga.

Problematična dionica

Ipak, zamijećeni su i određeni problemi - a najveći su bili na dionici autoceste A4 između Varaždina i Pake. Kako je izvijestio Danijel Posavec iz PU Varaždinske, problem su prouzročili najviše tegljači, kao i svi vozači koji su na put krenuli bez odgovarajuće zimske opreme. Ove godine policija planira pojačane aktivnosti kako bi se tegljači isključivali iz prometa čim dođe do zimskih uvjeta.

- Ne mogu obećati da zastoja neće biti, ali možemo obećati da ćemo poduzeti sve da ne dođe do zastoja. Imate i neke teorije kako je bolje da je na cesti ugažen snijeg, jer se tada vozi sporije. Ja bih ipak preporučio cestarima da ne sole pamet, nego ceste. - izjavio je Posavec, koji je dodao kako je potrebna suradnja više službi da bi se ovaj problem riješio.

Komentari