državno, a naše

FOTO: Znate li gdje se u Varaždinu nalaze ovi objekti? Planiraju se iskoristiti za gradska skladišta

Objavljeno: 01.02.2018. 17:49

Zadnja izmjena: 01.02.2018. 18:08

Foto: Luka Šalamun

Kao što smo već izvjestili, jutros je u Zagrebu održan sastanak predstavnika tri jedinice lokalne samouprave, a između ostalih sastanku u Ministarstvu državne imovine je nazočio i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

>>U Zagrebu se razgovaralo o dijelu bivše vojarne koji neće koristiti vojska

Razgovaralo se o aktiviranju državne imovine na području Varaždina, Varaždinskih Toplica i Gornjeg Kneginca, a kada je riječ o gradu Varaždinu konkretno se između ostaloga razgovaralo o dijelu bivše vojarne u Optujskoj koji neće koristiti vojska, ali i zapuštenim „vojnim magazinima“ uz Dravu na području Beli kipi. Kako doznajemo, u dva ili tri objekta kod Drave koje smo danas obišli – planira se urediti skladište za gradske ustanove i poduzeća, međutim nalaze se u doista ruševnom stanju. S druge strane, otprilike četvrtina prostora vojarne u Optujskoj, koliko je preostalo – namijenit će se za trenutno neodređene javno-društvene namjene.

- U centru grada u interesu nam je osam kapitalnih objekata, a razgovarali smo i određenim nekretninama u našim proizvodnim zonama. Teško je procijeniti ukupnu vrijednost državnih nekretnina u gradu, a zbog nacionalizacije (država stalno „naslijeđuje“ nove nekretnine kojima se izgubi vlasnik) čak i količinu. Međutim, idemo prema prioritetima i zato me raduje što je država izrazila spremnost da nekretnine procijeni i da ih stavimo u funkciju, čemu je umnogome pridonio i saborski zastupnik Stričak – riječ i su kojima je jutrošnji sastanak i situaciju s državnom imovinom u gradu Varaždinu za naš portal komentirao gradonačelnik Ivan Čehok.

Evo kako izgledaju objekti na području Beli kipi:

Komentari