objava hdz-a

Foto - Stričak o prosvjedu: 'Protiv čega? Rasta mirovina i plaća, investicija u našoj županiji?'

Objavljeno: 17.02.2024. 14:10

Zadnja izmjena: 17.02.2024. 14:10

Objava HDZ-a Varaždinske županije

Varaždinska županija, danas prijepodne!

U prvom hrvatskom glavnom gradu danas prijepodne; ulica trgovi, terase puni su naših sugrađana u šetnji i na jutarnjoj kavici. Naravno, neizostavni dio tog subotnjeg rituala je i koji zalogaj varaždinskog klipića. Kada još tome pridodana i tople zrake sunca ugođaj je potpun.

U međuvremenu u aktualnoj metropoli Zagrebu održavaju se prosvjedi. Prosvjeduju oni koji za bolji, kvalitetniji i sigurniji život naših sugrađana nisu poduzeli ali ama baš ništa. Bili su protiv svih Integracija; ulaska u eurozonu, ulaska u Schengenski prostor, izgradnje Pelješkog mosta, protiv sigurnosti hrvatskih građana tj. zaštite vanjske granice i nabave borbenih zrakoplova, protiv poreznih rasterećenja, protiv uvođenja besplatnog školskog obroka u škole, protiv amandmana koji su osigurali dodatna sredstva za Sveučilište Sjever i Centra kompetentnosti u poljoprivredi u Vinici - bili su protiv svega.

Sada ti isti pozivaju na prosvjede. Pitam se protiv čega i koga? Jel prosvjeduju protiv; rasta mirovina i socijalnih naknada, rasta plaća ili možda protiv svih ovih investicija kojih nije bilo nikad toliko u povijesti Varaždinske županije.

Međutim građani su ih prozreli pa se iz Varaždina na prosvjed išlo u svega dva osobna automobila sa ukupno tri putnika. Čak ni obećanja o besplatnom Markovićevom i Vuporinom sendviču nije bila dovoljna motivacija.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a

Anđelko Stričak

Komentari