županijska palača

FOTO Župan Čačić dodijelio stipendije: "Udvostručili smo broj studenata - sad nam treba fini tuning"

Jednom ako dobijete stipendiju Varaždinske županije, ako ste redovni student, dobivat ćete je do kraja studija. Države stipendije iznose 1.200 kuna i odnose se na 10 mjeseci, nakon čega se proces ponavlja, dok županijske stipendije iznose 700 kuna, ali se odnose na 12 mjeseci...
Objavljeno: 27.12.2018. 10:26

Zadnja izmjena: 27.12.2018. 10:48

Foto: Viktor Hranić

Jutros je u županijskoj palači održana svečanost potpisivanja Ugovora o stipendiranju učenika i studenata Varaždinske županije, prilikom čega su dodijeljene 72 nove stipendije, uz 73 stipendije za koje su prava ostvarena u 2018./2019. akademskoj odnosno školskoj godini.

- Jednom ako dobijete stipendiju Varaždinske županije, ako ste redovni student, dobivat ćete je do kraja studija. Države stipendije iznose 1.200 kuna i odnose se na 10 mjeseci, nakon čega se proces ponavlja, dok županijske stipendije iznose 700 kuna, ali se odnose na 12 mjeseci. Pokrivaju, dakle, dio praznika i kontinuirane su, što smatramo kvalitetnijim rješenjem za socijalnu stabilnost – naglasio je tom prilikom varaždinski župan Radimir Čačić.

Varaždinska županija ukupno, dakle, stipendira 144 studenata i učenika, konkretno 116 studenata i 26 učenika, pri čemu učenička stipendija iznosi 300 kuna. Župan je ponovno istaknuo kako je u vremenu od njegovog prvog mandata na mjestu župana udvostučen broj studenata, koji je sada na europskoj razini.

- Sada nam je potreban fini tuning, odnosno što više se vezati na potrebe gospodarstva, posebno deficitarnih zanimanja, a počevši od srednjih škola. Posebno treba ulagati, i ulažemo, u zdravstvo na svim razinama – zaključio je župan Čačić.

Komentari