velika svečanost u palači

FOTO Županija podijelila 55 stipendija - prvi put država pomogla STEM, a župan dao i posebnu novčanu nagradu

Objavljeno: 28.12.2017. 12:46

Zadnja izmjena: 28.12.2017. 12:46

Foto: Željko Porobija

U Županijskoj palači u Varaždinu danas su potpisani ugovori o dodjeli stipendija za učenike i studente s područja Varaždinske županije. Ukupno je dodijeljeno 13 učeničkih stipendija u iznosu od 300 kuna mjesečno i 42 studentske u iznosu od 700 kuna mjesečno.

Ono što je novost ove godine jest da su dodijeljena i sredstva za studente iz deficitarnog STEM područja, za što se župan u svom kratkom obraćanju zahvalio i ministrici Divjak. 
Župan VČačić dodijelio je posebnu novčanu nagradu studentici fizike i matematike Maji Brlenić iz Druškovca, i to u iznosu od 8.400 kuna. Nagrada je Maji Brlenić dodijeljena kao poticaj budući da u osnovnim i srednjim školama nedostaje profesora fizike, a ujedno se želi potaknuti i već interes za ovaj studij.

- Ova županova nagrada mi je velika motivacija. Na trećoj sam godini i raspored je izrazito naporan budući da se radi o integriranom studiju. Ne mogu raditi nikakav posao kojim bi uspjela nešto dodatno zaraditi, a ne mogu si dopustiti izostanak s predavanja. Želja mi je svakako raditi u srednjoj školi, i to u Varaždinskoj županiji, jer ne želim napustiti svoj Druškovec. - rekla je Maja Brlenić.

Uime svih onih koji su dobili stipendije zahvalnost je izrazila i Ivana Osredek - nadarena učenica koja je svoju studentsku karijeru sada započela na sveučilištu u engleskom Leicesteru. Županija će tako s ukupno 400 tisuća kuna pomoći i socijalno ugroženoj djeci, ali i nadarenima, kao i onima koji su se opredijelili za STEM područje.

- Tri četvrtine djece koja apliciraju za novčanu pomoć u različitim su formama stipendirana. - izjavio je župan Čačić. Uz župana Čačića, svečanosti su nazočili i dožupan Tomislav Paljak, predsjednik županijske skupštine Alen Runac te pročelnik za obrazovanje Miroslav Huđek. A u našoj fotogaleriji pogledajte kako je izgledala današnja svečanost u Županijskoj palači.

Komentari