vrijedna donacija

FOTO Županija Socijalnoj samoposluzi „Kruh sv. Antuna“ donirala 30 000 kuna

Objavljeno: 29.03.2018. 13:14

Zadnja izmjena: 29.03.2018. 13:18

Sjedište Socijalne samoposluge „Kruh sv. Antuna“ u Varaždinu koja djeluje pri Franjevačkom svjetovnu redu i Franjevačkoj mladeži posjetio je danas zamjenik župana Robert Vugrin u pratnji pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorke Horvat te je tom prilikom voditelju sekcije i predstavniku Socijalne samoposluge Zdenku Viljevcu uručio Ugovor o financijskoj potpori za 2018. godinu u iznosu od 30 000 kuna.

Uz ovu donaciju, predstavnici Županije su Socijalnoj samoposluzi donirali i paket namirnica u iznosu od 3 000 kuna u kojem su bili ulje, riža, brašno, šećer, mlijeko, konzerve ribica i ostali proizvodi. Zamjenik župana Vugrin je tom prigodom naglasio  kako Varaždinska županija sufinancira nabavu prehrambenih artikala i higijenskih potrepština Socijalnoj samoposluzi, u svrhu pružanja pomoći najpotrebitijima u društvu.

- Nažalost još uvijek imamo ljude kojima je pomoć ovakve vrste potrebna i mi se na ovaj način uključujemo u pomaganje. Proračunska stavka od 30 000 kuna nam omogućuje da te novce usmjerimo upravo na pomaganje najpotrebitijima.Ova socijalna samoposluga djeluje nešto manje od 5 godina, okuplja veliki broj volontera koji prikupljaju namirnice tijekom planiranih akcija i to je zaista pohvalno. Korisnici samoposluge su građani cijele Županije, no najviše korisnika je iz Grada Varaždina – rekao je Vugrin

Zahvalivši se zamjeniku župana na vrijednoj donaciji, Zdenko Viljevac iz Socijalne samoposluge naznačio je kako je osnovna ideja kod osnivana samoposluge bila usmjeravanje jedne ili nekoliko najpotrebnijih namirnica najsiromašnijim građanima.

- Danas imamo oko 900 korisnika koji primaju pakete, ukupno je do sada podijeljeno preko 7 000 paketa, a imamo i 300 registriranih volontera, od toga 60 aktivnih. Oni su do sada ostvarili oko 10 000 volonterskih sati – rekao je Viljevac 

 

Komentari