službeno očitovanje

FOTO|VIDEO: HŽ O NEISPRAVNOJ RAMPI U NOVAKOVCU 'Uskoro je ponovno puštamo u rad, sigurnost nije ugrožena'

Objavljeno: 12.09.2017. 17:00

Zadnja izmjena: 12.09.2017. 17:02

Na naš dopis HŽ-u dobili smo i službeni odgovor na pitanje što je s rampom u Novakovcu kod Jalžabeta - za koju su nam čitatelji u više navrata javljali da se ne spušta na prolazak vlaka. 

>> FOTO Rampa u Novakovcu i dalje ne radi, a nitko nam ne zna reći zašto

Problem traje već više od mjesec dana, a prema dopisu stručne službe HŽ Infrastrukture provode sve potrebne aktivnosti kako bi se navedeni željezničko-cestovni prijelaz (ŽCP) ponovno pustio u rad što se očekuje uskoro. Do tada se - kako stoji u dopisu - željeznički promet odvija prema Pravilniku koji propisuje sljedeće ponašanje:

- Strojovođa prije nailaska na ŽCP-e osiguran uređajem (koji je tehnički neispravan) mora zaustaviti vlak i nakon što se uvjeri da sudionici cestovnog prometa ne prelaze preko ŽCP–a nastaviti vožnju brzinom do najviše 10 km/h dok čelo vlaka ne prijeđe preko ŽCP–a te nakon toga nastaviti vožnju najvećom dopuštenom brzinom. Dakle, iako je ŽCP isključen iz funkcije regulacije željezničkog prometa sigurnost sudionika u prometu nije ugrožena. - stoji u dopisu HŽ-a. Mi na kraju donosimo i video naše čitateljice o tome kako to u stvarnosti izgleda, kao i malu fotogaleriju slika koje ste nam vi poslali.

Komentari