GDCK Ivanec bogatim programom obilježio Tjedan Crvenog križa

Objavljeno: 15.05.2015. 16:59

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 12:58

Foto: GDCK Ivanec

U znak sjećanja na osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Herya Dunanta, 08. svibnja obilježen je Međunarodni dan Crvenog križa, a u razdoblju od 08.-15. svibnja Tjedan Crvenog križa.

Ovogodišnji Tjedan održava se u znaku obilježavanja 50 godina od usvajanja sedam temeljnih načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca: humanost, nepristranost, neutralnost, neovisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost.

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec obilježilo je ovogodišnji Tjedan nizom aktivnosti. Održana su predavanja, razne radionice na kojima je sudjelovalo 358 učenika, a održano je i 19. Državno natjecanje ekipa prve pomoći mladeži Hrvatskog Crvenog križa u Splitu.

Ekipa u sastavu Petra Jalšovečki, Suzana Kralj, Adela Šambar, Kristina Prašnički, Ivana Knez i Ela Ivanek  (mentorica ekipe: Jasminka Vujasinović, prof.) zauzela je 9. mjesto. Na Državnom natjecanju sudjelovalo je 120 mladih natjecatelja raspoređenih u 20 ekipa i dvije kategorije.

 

Komentari