Odluka u četvrtak

U Varaždinu naplata parkiranja na novih 220 mjesta? Saznajte gdje i 'po koliko'

Objavljeno: 23.02.2016. 12:07

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 13:06

Jedna od točaka na dnevnom redu predstojeće sjednice Gradskog vijeća u Varaždinu je i Prijedlog o izmjenama i dopunama Odluke o organizacije i načinu naplate parkiranje, a usvoje li ga u četvrtak gradski vijećnici, parkiranje će se plaćati na novih 220 mjesta.

Naime, prema koncesijskom ugovoru Grada i Crtorada, koncesionar ima pod nadležnosti 996 mjesta. S obzirom da je s izgradnjom podzemne garaže, na samom Kapucinskom trgu "nestalo" 220 mjesta, Crtorad je Gradu predložio novi način organizacije i načina plaćanja parkiranja.

Prema tom prijedlog parkiranje će se naplaćivati na sljedećim mjestima:

  • kod kućnog broja Zagrebačka 13 ispred ljekarne
  • kod Glazbene škole Varaždin
  • u Ulici Kralja Petra Krešimira IV, ispred VTV-a, a ukida se:
  • naplata parkiranja ispred Bijelog konja.

Garaža 2 kune manje

Također prema istom prijedlogu parkiranje u garaži na Kapucinskom trgu s pet kuna smanjit će se na tri kune, čime se želi stimulirati građane da tamo parkiraju, da nova garaža ne zjapi prazna.

- Građani sigurno neće biti razočarani, a garaža nam neće biti prazna. Novim režimom uvodimo neke dobre novine, a građani će ih sigurno dobro prihvatiti - rekao je gradonačelnik Goran Habuš na današnjem brifingu za medije.

Besplatnih pola sata

Jedan sat parkiranja kod Glazbene škole stajat će kunu, a za cijeli dan pet kuna. Mijenja se i sustav naplate parkiranja na parkiralištu na Trgu Bana Jelačića. Pola sata bit će besplatno za sve, a ostanete li duže platit ćete 10 kuna.

- Model koji smo imali do sada nije pokazao rezultat jer su ljudi stigli na plac, ostavili automobil, obavljali si neke stvari u gradu i nije bilo fluktuacije - dodao je Habuš.

Tolerancija deset minuta

Kazne građani neće platiti u garaži na Kapucinskom trgu, na Banus placu i kod Glazbene škole.

Ostali koji prekorače po novom deset minuta tolerancije, kasnije nakon sat vremena pet minuta tolerancije, platit će kaznu od 40 kuna, a tome će se nadodati i dnevna karta, što znači za svaki sat vremena pet kuna.

No, prijedloge moraju usvojiti gradski vijećnici na 22. sjednici koja je na rasporedu u četvrtak.

Komentari