EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

General Zdravko Jakop iz Ivanca imenovan pomoćnikom ministra obrane

Objavljeno: 17.02.2016. 14:23

Zadnja izmjena: 18.02.2016. 12:24

Foto: Arhiva

Nakon što je dr. Denis Kovačić, predsjednik novomarofskog gradskog vijeća imenovan pomoćnikom ministra zdravlja, na današnjoj sjednici Vlade, kako ekskluzivno doznajemo od izvora u Zagrebu, na dužnost pomoćnika ministra obrane imenovan je Zdravko Jakop rodom iz Donje Višnjice kod Ivanca.

Spomenutu informaciju potvrdio nam je i Anđelko Stričak, saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a: „Točno je da je g. Jakop imenovan pomoćnikom ministra i raduje nas da je ovo već drugo imenovanje osoba iz Varaždinske županije na jednu tako visoku dužnost, što je dokaz da radimo dobro i da Varaždin napokon ima 'svoje ljude' u Zagrebu“.

Jakop je brigadni general, promaknut odlukom predsjednika RH 2009., predavač na Ratnoj vojnoj školi OSRH „Ban Josip Jelačić“, a u HV-u tijekom karijere obnašao je niz dužnosti:  od načelnika stožera 7. gardijske brigade za vrijeme Domovinskog rata do zapovjednika Zapovjedništva za obuku nakon rata. 

Na Fakultetu političkih znanosti magistrirao je na temu međunarodne vojne suradnje, a prema dostupnim biografskim podacima, završio je i NATO Defense College u Rimu kao najvišu razinu izobrazbe koju NATO organizira za visoke časnike partnerskih zemalja.
 

Komentari