izvještaj o radu

Glavni tajnik Saveza Alpe - Jadran u posjetu Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 07.10.2021. 15:47

Zadnja izmjena: 07.10.2021. 15:48

Varaždinska županija će sljedeći mjesec biti domaćin redovite sjednice Vijeća Alpe – Jadran, a župan Anđelko Stričak ocijenjuje kako su za vrijeme predsjedanja Varaždinske županije tim Savezom, kao prve hrvatske županije koja je bila na čelu toga saveza, napravljeni značaji iskoraci.

- Posebno me raduje da su članice definirale bučino ulje kao zajednički proizvod specifičan za ovo područje te da je „Međunarodna izložba bučinih ulja Alpe – Adria“ postala tradicionalni događaj koji okuplja proizvođače bučinog ulja s čitavog područja Alpe -Jadran – rekao je Stričak.

Predsjedanje Varaždinske županije završava u studenom, a Glavni tajnik Saveza Thomas Pseiner upoznao je župana o aktivnostima članica, kao i Saveza u cjelini. Sastanku je prisustvovala i zamjenica pročelnika za regionalni razvoj i europske poslove Larisa Križan Breljak,  ujedno i koordinatorica u Savezu za Varaždinsku županiju. Također, Glavni tajnik je nakon sastanka sa županom održao i radni sastanak s koordinatoricom i pomoćnikom pročelnika za komunalno gospodarstvo i civilnu zaštitu Tomislavom Jarmićem, koji je ujedno voditelj Tematske točke Saveza zadužen za prevenciju katastrofa.

Savezništvo od 2013.

Podsjetimo, Varaždinska županija je 2013. godine pristupila Savezu Alpe-Jadran, čime je postala članica međuregionalnog udruženja koje je sinonim uspješne suradnje i dobrosusjedskih odnosa. Radna zajednica Alpe - Jadran osnovana je 1978. godine. Nakon 35 godina postojanja, 2013. godine članovi su Zajednicu odlučili preoblikovati u Savez Alpe -Jadran te još više pridonijeti izgradnji mirne, zajedničke, demokratske i pluralističke Europe. 

Komentari