obilazak

Foto - Gornji Mihaljevec otvara preuređeni Park mladosti vrijedan više od 12 milijuna kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.09.2021. 06:20

Zadnja izmjena: 30.09.2021. 13:17

Načelnik općine Gornji Mihaljevec Goran Lovrec obnaša svoj treći mandat u općini, a u intervjuu za naš portal osvrnuo se na nedavno realizirane projekte, ali i najavio nove.

Što se tiče realiziranih projekata, načelnik Lovrec posebno ističe energetsku obnovu Doma kulture te rekonstrukciju i opremanje zgrade dječjeg vrtića. Energetskom obnovom između ostalog je obuhvaćena nova fasada, zamjena vanjske stolarije, unutranja adaptacija i novi sanitarni čvorovi. Također, stomatološka ordinacija i ordinacija opće medicine preseljene su u prizemlje radi bolje dostupnosti svim mještanima.

- Paralelno s tim odvijalo se i vanjsko uređenje, a najveći izdatak bio nam je tzv. ''Mihaljevski trg'', a adaptirala se i zgrada nekadašnje Poljoprivredne zadruge koju je općina otkupila. Na nedavnoj sjednici donesena je odluka kako se ide na rekonstrukciju i dogradnju zgrade kako bi riješili problem prostora DVD-u Gornji Mihaljevec koje za sad ima mali vatrogasni dom u susjedstvu osnovne škole i koji je na nezgodnom mjestu- rekao nam je Lovrec.

Obnova Parka mladosti 

Park mladosti trenutno je u fazi uređenja, a nakon završetka ovog projekta vrijednog 12,5 milijuna kuna, mještani će na raspolaganju imati obnovljeni nogometni travnjak, novo malonogometno igralište s umjetnom travom, tenisko igralište, igralište za košarku i rukomet, dječje igralište uz odbojku na pijesku. 

- Uz to, izgradit će se novi objekt sa svlačionicama, a u prizemlju zgrade planiran je ugostiteljski objekt dok je na katu predviđen prostor za osamdesetak ljudi - najavio je načelnik i dodao kako se završetak radova očekuje u siječnju naredne godine.

Još jedan projekt koji je trenutno u realizaciji je izgradnja Sportskog doma u Dragoslavec Bregu, glavnog mjesta okupljališta mladih. Unutra će, prema najavi načelnika, biti prostori za udrugu ''Sport za sve'' koji unutar svojeg djelokruga imaju stolnoteniski klub te za članove Mjesnog odbora. 

Komentari