Gotovo 2,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda odobreno je za projekte triju škola čiji osnivač je Varaždinska županija. Radi se o Elektrostrojarskoj školi Varaždin, Osnovnoj školi Veliki Bukovec i Srednjoj školi Ivanec.

Elektrostrojarskoj školi je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih odobrila iznos od 995.527,69 kuna za projekt pod nazivom "Pametno (za)radi za svoju održivu budućnost – integrativno poučavanje financijske i druge pismenosti". Projektni partneri su Osnovna škola Tužno, Mari d.o.o. i udruga SVIMA. U okviru projekta će biti razrađen novi kurikulum radnog naziva "Pametno (za)radi za svoju održivu budućnos"“, a temeljit će se na poučavanju financijske pismenosti učenika od 4. razreda osnovne škole do prvog razreda srednje škole.

Srednja škola Ivanec partner je na projektu pod nazivom „Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju“, za koji je odobreno 807.967,46 kuna bespovratnih sredstava. Nositelj ovog projekta je Upravna škola Zagreb, a uz Srednju školu Ivanec projektni partneri su Srednja škola Krapina i Srednja škola Zlatar. Kroz ovaj projekt će se izraditi i provesti četiri kurikuluma fakultativnih predmeta: njemački jezik razine B1/B2, engleski jezik razine B1/B2, talijanski jezik razine A1 (3. jezik) i talijanski jezik razine A2 (3. jezik). Ujedno će se izraditi i provesti kurikulum izvannastavne aktivnost iz njemačkog (Scenska grupa). 

"Od 3 do 300" naziv je pak projekta OŠ Veliki Bukovec, za koji je odobreno 938.719,08 kuna. Partneri na projektu su OŠ Andrije Palmovića iz Rasinje i OŠ "Dr. Ivan Novak" Macinca.

- U projektu ćemo razviti školske kurikulume, koji će se implementirati u šest različitih izvannastavnih aktivnosti: astronomsku grupu, književnu stvaraonicu, medijsko-digitalnu grupu, knjižničarsku grupu, matematičku grupu te jezični klub, a uvest će se i novi oblici i metode rada: projektna nastava, suradničko učenje, e-učenje, poticati kreativnost i inovativnost u radu – pojašnjava Željka Marković-Bilić, ravnateljica OŠ Veliki Bukovec.

Komentari

15.09.2017. 11:44h Zadnja izmjena: 15.09.2017. 11:45

Foto: Arhiva