bespovratne potpore

Grad Ivanec: Cilj nam je da što veći broj naših sugrađana živi od turizma

Objavljeno: 19.03.2023. 08:58

Zadnja izmjena: 19.03.2023. 09:00

Foto: Ivanšćica, arhiva

Gradsko vijeće Ivanec  jednoglasno je donijelo Program dodjele bespovratnih potpora Grada Ivanca u turizmu. 

Uvodno obrazlažući program, zamjenik gradonačelnika Marko Friščić naglasio je da je cilj programa pružanje konkretnih potpora korisnicima kroz više mjera, kako bi im se olakšalo pokretanje i razvitak poslova u sektoru turizma od kojeg bi, u konačnici, dobar broj ljudi mogao zarađivati i živjeti. Uz više mjera utvrđenih ovim programom (financijske potpore Grada Ivanca kroz oslobođenje plaćanja javnih davanja i poreza, subvencije kredita, povrat vodnog doprinosa, potpore za promidžbu i marketing, za usluge koje provodi Poslovna zona Ivanec), Friščić je poseban naglasak stavio na novčane potpore Grada za razvoj digitalnih oblika poslovanja.

- U ime Kluba vijećnika NL M. Batinića, potporu ovome programu izrazio je gradski vijećnik Goran Spasojević, a u ime Kluba vijećnika HDZ-a, HNS-a i HSU-a, program je afirmativno ocijenio i vijećnik Ljudvek Cikač (HDZ) – ističu iz gradske uprave.

Turističko brendiranje

Grad Ivanec, kako nastavljaju, u suradnji s Turističkom zajednicom paralelno razvija i projekt vezan uz turističko brendiranje Ivanca kao Planinarskog grada i to kroz projekt izrada medalja/novčića s likom planinara. Te medalje/novčići bit će zainteresiranima dostupni pod komercijalnim uvjetima, a bit će izrađeni od kovina različitim od javnih priznanja i u drukčijim pakiranjima.

- Odluku o javnim priznanjima su, osim dva vijećnika SDP-a koji su bili suzdržani, podržali svi ostali nazočni vijećnici – izvjestili su.

Komentari