nastavlja se s projektima

Grad Lepoglava prijavio projekt energetske obnove gradske uprave u vrijednosti oko milijun kuna

Objavljeno: 06.09.2018. 11:00

Zadnja izmjena: 06.09.2018. 11:06

Nakon objave javnog poziva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Grad Lepoglava je na natječaj prijavio projekt energetske obnove zgrade gradske uprave u Lepoglavi.

Po otvaranju poziva, projekt koji je pripremio projektni ured Turističko kulturno informativnog centra simbolično je putem aplikacije za prijavu projekata prijavio gradonačelnik Marijan Škvarić. Ukupna vrijednost projekta je oko milijun i 216 tisuća kuna, a putem natječaja planira se ostvariti potpora u visini od 612 tisuća bespovratnih kuna dok će preostalih 603 tisuća kuna osigurati Grad Lepoglava.

- Nastavljamo s projektima povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije na području Grada Lepoglave. Ovim projektom želimo energetski obnoviti zgradu gradske uprave. Zahvatima na objektu koji su planirani u okviru prijavljenog projekta smanjit ćemo troškove grijanja za više od 50 posto – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Projektom se planira postavljanje toplinske izolacije vanjskih i ostalih zidova zgrade, zatim zamjena kosih krovova novim, energetski učinkovitijim pokrovom i adekvatnom izolacijom. Dotrajalo krovište zamijenit će se u cjelini. Jedna od aktivnosti provedbe ovog projekta bit će i zamjena postojećeg sustava pripreme potrošne tople vode s novim, energetski učinkovitijim sustavom koji će za grijanje vode koristiti obnovljive izvore energije, odnosno voda će se grijati pomoću solarnih sustava koji će se ugraditi na zgradu gradske uprave. U projekt je kao jedna od aktivnosti uključena i provedba horizontalnih mjera. Naime, planirana je izgradnja rampe koja će služiti za lakšu pristupačnost zgradi osobama s invaliditetom te osobama smanjene pokretljivosti.

Komentari